Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor

stimulente pentru angajarea elevilor si studentilor

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureș, reaminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 de lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă pe perioada vacanței.

Condiţii pentru obţinerea stimulentelor

Potrivit unui comunicat remis de conducerea AJOFM Mureş, angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă, iar diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

“Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza următoarelor documente: contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial, contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei”, se menţionează în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, în cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

“Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor. Pentru informaţii suplimentare, angajatorii interesaţi se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureș, sau unităților teritoriale ale acesteia”, se mai arată în document.

(Redacţia)

Post-ul Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.