Eveniment

Astăzi este Sfânta Maria Mare

În fiecare an, pe 15 august, la hotarul dintre vară şi toamnă, creştinii prăznuiesc „Adormirea Maicii Domnului” sau Sfânta Maria Mare, aşa cum mai este cunoscută în popor.
Adormirea Maicii Domnului este cea mai importantă sărbătoare de peste an dedicată Preacuratei, iar pentru a putea sărbători cum se cuvine această zi, creştinii au avut la dispoziţie şi o perioadă de pregătire de două săptămâni de post.
Preotul ortodox din Protopopiatul Tîrgu-Mureş, Constantin Cociş:

În această perioadă ne rugăm mai mult la Maica Domnului şi ne gândim că Maica lui Dumnezeu este şi mama noastră, a întregii creştinătăţi. Ea a acceptat umbrirea Duhului Sfânt, a acceptat să-l poarte în pântece pe Mântuitorul Isus Hristos şi a acceptat să stea lângă Crucea Lui chiar şi la Răstignire. Sfântul Nicodim ne spune despre Sfânta Fecioara Maria: ea singura şezând între Dumnezei şi oameni , pe Dumnezeu L-a făcut Fiul Omului iar oameni, fiii lui Dumnezeu.

În ultimele secole, Fecioara Maria şi-a făcut apariţia în zeci de locuri de pe glob, care au fost luate, apoi, cu asalt, de zeci de milioane de credincioşi, convinşi de miracol.
Locuri celebre în care au fost apariţii miraculoase ale Preacuratei au fost la Lourdes în Franţa, la Fatima în Portugalia sau la Medjugorje în Bosnia-Herţegovina. Şi România a avut parte de apariţii ale Fecioarei.
La Seuca, în judeţul Mureş, timp de 10 ani începând cu anul 1995, Maica Domnului i s-a arătat unei călugariţe oarbe.
De numele Sfintei Maria se leagă şi înălţarea Mănăstirii Caraiman, din Buşteni deoarece în urmă cu mai mulţi ani, părintele Gherontie Puiu, a avut o viziune a Preacuratei, în timp ce se afla pe un deal de la poalele muntelui.
Peste 2 milioane de români îşi serbează, azi, onomastica.
„La mulţi ani tuturor!”

Cristina Bulbescu

The post Astăzi este Sfânta Maria Mare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Astăzi este Sfânta Maria Mare

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button