Astăzi se încheie Festivalul de operă Virginia Zeani

astazi se incheie festivalul de opera virginia zeani

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani” a fost organizat la Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie.
Timp de 10 zile, spectatorii s-au bucurat de concerte, spectacole pentru copii, evenimente speciale dedicate muzicilor tinere sau ateliere susținute de importanți profesioniști ai scenei lirice mondiale.
Festivalul se încheie spectaculos în această seară, de la ora 19, la Teatrul Național din Târgu Mureș, a explicat directorul festivalului, Marian Jurgiu:

Cel mai important eveniment al festivalului, un spectacol de operă, Tosca de Puccini, un spectacol cu o distribuție absolut spectaculoasă, internațională. Toți cei care vor urca pe scenă în roluri principale sunt interpreți, artiști care, în mod frecvent, sunt în spectacole în marile teatre ale lumii, și aici mă refer la Metropolitan Opera, la Scala din Milano, la Fenicia din Veneția, la Balsoi, lista este lungă. Pot să îndrăznesc să spun că spectacolul de diseară va rămâne definitiv în memoria celor care îl vor vedea.

Marian Jurgiu este de părere că cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani” le depășește pe cele anterioare, și a dat asigurări că festivalul va rămâne în viitor în județul Mureș:

Un festival mai amplu ca cel de anul trecut, un festival care s-a întins pe o perioadă de 10 zile și pe care am reușit să îl externalizăm la propunerea celor din Cluj cu un concert de master class și la Opera Maghiară din Cluj Napoca, un festival cu o premieră mondială, în comparație cu ediția de anul trecut, când am avut o premieră națională, un festival în care am reușit să ne adresăm copiilor de 1 iunie cu un balet, un festival în care așteptările au fost mari, iar munca noastră a sperăm că a adus suficient de multă bucurie și plăcere celor care au reușit să vină la spectacolele pe care le-am oferit.

Evenimentul a fost organizat de Asociația “Toghether on Top”, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Mureș, Consiliul Județean Mureș și Primăria din Târgu Mureș.

Raluca Creţ

The post Astăzi se încheie Festivalul de operă Virginia Zeani appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Astăzi se încheie Festivalul de operă Virginia Zeani

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.