Creștinii sărbătoresc azi Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

crestinii sarbatoresc azi nasterea sfantului ioan botezatorul

Creştinii sărbătoresc astăzi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, ultimul profet al Vechiului Testament care a pregătit venirea în lume a lui Iisus Hristos.

În calendarul popular, sărbătoarea poartă numele de Sânziene sau Drăgaică. Ioan Botezătorul s-a născut cu şase luni înainte de Iisus Hrisos, în familia preotului evreu Zaharia.

Conform Evangheliei, naşterea lui s-a întâmplat în urma intervenţiei divine în viaţa bătrânilor Zaharia şi Elisabeta, care au fost înştiinţaţi prin înger că fiul lor va fi Prooroc. Ioan este ultimul profet al Vechiului Testament şi el a pregătit terenul pentru mesajul lui Hristos. I-a îndemnat pe oameni la pocăinţă şi i-a botezat în Iordan pe cei care mărturiseau că vor să schimbe ceva în viaţa lor. Ioan l-a botezat şi pe Iisus, prezentându-l lumii ca pe Mesia.

Sărbătoarea creştină dedicată naşterii lui Ioan Botezătorul s-a suprapus peste o tradiţie precreştină, în care ziua de 24 iunie era dedicată Sânzienelor, personaje mitologice despre care se credea că aduc fertilitate şi belşug. Din punct de vedere creştin, însă, ziua îi este dedicată Sfântului Ioan Botezătorul, ultimul prooroc şi cel care a pregătit venirea în lume a Domnului.

The post Creștinii sărbătoresc azi Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Creștinii sărbătoresc azi Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.