Eveniment

Elevii de 10 la bacalaureat și evaluare au fost premiați

Guvernul a decis la sfârșitul lunii august că fiecare elev care a încheiat Evaluarea Națională din acest an cu media generală 10 va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu care a finalizat examenul național de Bacalaureat 2019 cu media generală 10 (inclusiv sesiunea specială și Bacalaureatul bilingv) va primi 3.000 de lei.

Roxana Gheorgilaș este din Reghin și spune că nota 10 nu este greu de luat, dacă este precedată de o pregătire serioasă și continuă:

Subiectele au fost ok, adică puteau fi rezolvate ușor. M-am pregătit tot anul, dar nu am luat meditații, doar la clasă. M-am înscris la Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga” din Reghin, la profilul științele naturii și, în continuare, aș vrea doctor sau avocat, încă nu știu.

David Purcar este unul dintre cei 2 elevi din Mureș cu media 10 la bacalaureat. El a fost admis deja la Universitatea Oxford, unde va pleca peste 3 săptămâni:

Am obținut media 10 la examenul de bacalaureat, iar în 6 octombrie plec în Marea Britanie, la Universitatea Oxford. Cred că elevii ar trebui să se axeze pe 1-2 materii care le plac mai mult, pentru care exercită anumită afinitate, și să investească foarte multe ore de muncă pentru a ajunge la vârf și eventual să își clădească un viitor pe baza acestor materii.

Premiile au fost înmânate astăzi de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, care a subliniat rolul profesorilor și al părinților în pregătirea elevilor:

Atunci când apreciem copiii, trebuie să îi apreciem și pe dascăli, să-i apreciem și pe părinți, pentru că le-au creat condițiile să se pregătească, iar profesorilor trebuie să le mulțumim pentru anii de studiu în care i-au îndrumat pentru a putea obține aceste rezultate.

În județul Mureș, au fost anul acesta 2 medii de 10 la bacalaureat și 13 la evaluarea națională.

Raluca Creț

The post Elevii de 10 la bacalaureat și evaluare au fost premiați appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Elevii de 10 la bacalaureat și evaluare au fost premiați

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button