Eveniment

ÎPS Irineu se va întâlni cu Papa Francisc

Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au precizat pentru Radio Târgu-Mureș că Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Irineu se va întâlni cu Papa Francisc la Blaj.
Întâlnirea care nu exclude și un dialog privat va avea loc cu ocazia ceremoniei de plecare a Papei către Roma.
Ceremonia se va desfășura într-un cadru restrâns și este programată pentru duminică, 2 iunie, la ora 16 și 25 de minute.
Consilierul cultural al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, pr. Oliviu Botoi:

Alături de ÎPS, la ceremonie vor fi de bună seamă mulți prelați ai Bisericii Greco-Catolice dar și ai Bisericii Romano-Catolice, autoritățile județene și autoritățile locale. Până în acest moment nu am primit vreo invitație pentru o întâlnire personală a ÎPS Irineu cu Papa Francisc dar bănuim că în cadrul acelei ceremonii de plecare care va fi una închisă, așa cum prevăd cutumele Vaticanului să fie prezenți și ierarhi ortodocși, bănuim că va fi un scurt dialog între Suveranul Pontif și ÎPS Irineu.

Biserica Ortodoxă din România va proceda la fel ca în cazul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea care avut loc în urmă cu 20 de ani, spune consilierul Arhiepiscopiei de Alba Iulia, pr. Oliviu Botoi:

Interacțiunea dintre Biserica Ortodoxă și cea Catolică la vizita papei Francisc în România și, în special, în Municipiul Blaj, este una cât se poate de firească, pe linia dialogului și a ospitalității de care noi trebuie să dăm dovadă, noi românii, așa cum s-a petrecut și în 1999, odată cu vizita Papei Ioan Paul al II-lea.

În prima zi a vizitei sale în România, Papa Francisc va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, după care va rosti un discurs în fața Sinodului permanent al BOR.

Cristina Bulbescu

The post ÎPS Irineu se va întâlni cu Papa Francisc appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ÎPS Irineu se va întâlni cu Papa Francisc

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button