Pasărea Rock și Omega, vedetele Zilelor târgumureșene

pasarea rock si omega vedetele zilelor targumuresene

Cele două trupe legendare ale rockului românesc și unguresc vor concerta în această seară de la ora 20.00, după spectacolul folcloric, programat să înceapă de la ora 17.00 în Parcul Municipal.
Celebrii muzicieni au susținut astăzi o conferință de presă unde au anunțat că vor cânta împreună o piesă celebră a trupei Omega, ”Fata cu părul bălai”

Solistul trupei Omega, Kobor Janos și-a amintit de mai multe concerte comune cu Phoenix, colaborare din care s-a desprins ”Pasărea Rock”:

Am susținut destul de multe concerte împreună, și mă gândesc că în ultimii 40 de ani, și ei s-au schimbat un pic. Că nu avem cum să devenim mai tineri. Dar este un lucru mare faptul că și ei și noi, găsim găsim linia comună de comunicare atistică. Și cel mai important este ca trupa, în general vorbind, să se ridice la așteptările celor din prezent.

De aceste concerte și-au amintit și basistul Jozef Kapl, toboșarul Ovidiu Lipan-Țăndărică și vocalistul Mircea Baniciu:

Eu îmi amintesc de trupe Omega, încă din Timișoara, în perioada anilor 70 în Sala Olimpia. Și de fiecare datăam fost toată trupa acolo ca să îi susținem. Și după aceea ne-am întâlnit acum câțiva ani la Satu Mare, și ne-am dori să ne mai întâlnim pe cât posibil. Ne mai întâlneam și în Germania, la Ibbenbuerren, în anii 80 – lumea noastră, a artiștilor, e din din ce în ce mai mică. Și am nmai vrut să adaug că în virtutea celor spuse de prietenii de la Omega , am făcut acelați lucru și noi, ne-am împrospătat cu noi colegi.

În Parcul Municipal au fost amenajate două scene, pe care timp de 7 zile, au evoluat trupe și cântăreți de muzică populară, românească și maghiară.
De asemenea, au partiocipat artiști români și internaționali, consacrați și debutanți, trupe de rock, pop, de muzică ușoară.
Opiniile celor prezenți la spctacole au fost împărțite:


Ediția a 23-a a Zilelor Târgumureșene se va încheia în această seară cu un foc de artificii, programat pentru ora 21.00.

Valeriu Russu

The post Pasărea Rock și Omega, vedetele Zilelor târgumureșene appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Pasărea Rock și Omega, vedetele Zilelor târgumureșene

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.