Eveniment

Peste 800 de studenți străini, invitați la ”Ziua Națiunilor” la UMFST

Este a doua ediție a evenimentului organizat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, care va avea loc miercuri, 2 octombrie.

Pe esplanada din fața universității vor fi arborate drapelele tuturor statelor de proveniență a studenților străini. Tinerii străini studiază Medicina Generală și Medicina Dentară în limba engleză și provin din 55 de state de pe toate continentele.

Sunt studenți din state precum Australia, India, Federația Rusă, Africa de Sud, Nigeria, Iran, Arabia Saudită, Jamaica, Nepal, Canada, SUA, Sri Lanka dar și din toate țările europene, spune purtătorul de cuvânt al UMFST Târgu-Mureș, Teodora Mândru:

Este un eveniment prin care dorim să le urăm bune venit studenților internaționali care petrec cel puțin 6 ani din viața lor în România, la Târgu-Mureș. Așadar, pentru ei, putem spune, Târgu-Mureș reprezintă a doua casă iar universitatea noastră este locul în care ei se formează ca oameni și ca profesioniști.

”Ziua Națiunilor” celebrează internaționalizarea academică, multiculturalitatea și diversitatea studenților străini care învață și se formează la universitatea din Târgu-Mureș.

Evenimentul se va încheia cu proiecții 3D ale steagurilor pe clădirea centrală a UMFST.

Cristina Bulbescu

The post Peste 800 de studenți străini, invitați la ”Ziua Națiunilor” la UMFST appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 800 de studenți străini, invitați la ”Ziua Națiunilor” la UMFST

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button