UPDATE: Masacru la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca din judeţul Buzău

update masacru la spitalul de neuropsihiatrie sapoca din judetul buzau

UPDATE ORA 14,30 A început urmărirea penală în cazul agresorului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

UPDATE ORA 13,00

Toţi cei nouă pacienţi răniţi la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca vor fi transferaţi la Bucureşti. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii precizează că s-a luat această decizie pentru că Spitalul Judeţean Buzău nu are secţie de neurochirurgie.

Doi pacienţi vor fi transferaţi la spitalul Floreasca, doi la Sfântul Pantelimon, trei la Bagdasar Arseni şi doi la spitalul Universitar de Urgenţă.

Agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul şi a lovit victimele fără ca acestea să apuce să ceară ajutor. Ultima victimă care a fost rănită s-a trezit şi a reuşit să alerteze personalul medical.

UPDATE 11:40

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca, după ce un bolnav internat acolo a ucis patru pacienţi şi a rănit alţi nouă.

Trei dintre răniţi au traumatisme craniene severe, iar ceilalţi șase au răni mai puţin grave. Cei trei răniţi grav sunt internaţi la Unitatea de Urgenţe a Spitalul Judeţean Buzău, unul dintre ei urmând să fie transportat la Bucureşti, precizează Ministerul Sănătăţii.

Managerul unităţii medicale a declarat că agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul şi a lovit victimele fără ca acestea să apuce să ceară ajutor. Ultima victimă care a fost rănită s-a trezit şi a reuşit să alerteze personalul medical.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut o verificare amănunţită a situaţiei şi a precizat că, dacă este vorba de negiljenţă, vor fi luate măsurile corespunzătoare.

***

ştirea iniţială

Patru pacienţi au murit şi 10 au fost răniţi la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca din judeţul Buzău, după ce au fost atacaţi de un bărbat de 38 de ani.

Atacatorul, internat voluntar pentru rezolvarea medicală a unor probleme de consum de alcool, a folosit un stativ de perfuzii pentru a ataca în cursul nopţii trecute pacienţi din două saloane.

Trei dintre cele 13 persoane atacate au murit pe loc, iar cea de a patra – la Unitatea de Primiri Urgenţe Buzău.

La Săpoca sunt, în acest moment, anchetatori din diferite structuri care încearcă să afle unde era personalul de pază şi personalul medical de asistenţă.

În urmă cu trei zile, conducerea Spitalului a scos spre angajare 13 posturi, printre care şi nouă de muncitori necalificaţi, ce urmau să fie folosiţi pentru supraveghere.

The post UPDATE: Masacru la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca din judeţul Buzău appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE: Masacru la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca din judeţul Buzău

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.