Eveniment

Ziua Eroilor, marcată mâine la Oarba de Mureș

Garnizoana Târgu Mureş și Prefectura Mureş, cu sprijinul Consiliulul Judeţean şi al Primăriei Iernut, organizează mâine, începând cu ora 12.00, o ceremonie militară și religioasă, cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor de la Oarba de Mureş.

Garda de onoare va fi una mixtă, constituită din militari aparţinând structurilor de forțe pentru operații speciale din Garnizoana Târgu Mureș, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Colonel Sabin Motora” Mureș, respectiv ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență a Județului Mureș.

Ceremonia va debuta cu întâmpinarea oficialităților și salutarea drapelului de luptă. După intonarea Imnului național al României, un sobor de preoți va oficia o slujbă de pomenire a tuturor eroilor neamului. Ceremonia va continua cu depunerea de coroane, jerbe și cu recitarea unei poezii populare de către Lucreția Mărginean. Poezia este creație proprie și a fost inspirată din tragicele evenimente petrecute în urmă cu 75 de ani, pe locul de de desfășurare al ceremoniei. În încheiere, garda de onoare va acorda onorul eroilor care-și dorm somnul de veci în acest loc, precum și tuturor celor prezenți la eveniment.

Un alt moment se va desfășura în centrul orașului Iernut, la placa comemorativă edificată în memoria lui maiorului post mortemTiberius-Marcel Petre, primul erou al forțelor speciale române, căzut în teatre de operații.

Alina Andrei

The post Ziua Eroilor, marcată mâine la Oarba de Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ziua Eroilor, marcată mâine la Oarba de Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button