Eveniment

Ziua Naţională a Bălţatei, vineri și sâmbătă la Tg.Mureș

Ediția a 3-a a Zilei Naţionale a Rasei Bălţată va fi organizată la Tg.Mureș vineri 21 și sâmbătă 22 iunie.

Este un eveniment de anvergură națională, care încurajează fermierii să crească Bălțata tip Simmental, considerată rasa premium a produselor lactate. Astfel, Piaţa Trandafirilor din Târgu-Mureş va găzdui vineri, 21 iunie, între orele 10.00 – 21.00, o expoziţie de lactate cu vânzare şi cu degustare de produse sub îndrumarea unui specialist. Între 18.00 și 19.00 se desfășoară „Ora de brânzeturi la Ceasul cu flori”. Oragnizațiile profesionale din domeniu depun eforturi pentru promovarea produselor lactate autentice, de calitate.

Valer Radu Sician, director la Semtest-BVN Sângeorgiu de Mureș:

Această rasă este crescută în România de peste 100 de ani, putem spune deja, de aproape 150 de ani și este o rasă care a dăinuit indiferent de condițiile și de situațiie care au trecut peste țara noastră de-a lungul timpului…Înseamnă că este o rasă care-și merită practic acest loc și această poziție. Într-adevăr Bălțata este rasa premium a produselor lactate, cu producție foarte bună de lapte, dar în special rasa dă conținut de lapte de foarte bună calitate.

Ziua Națională a Rasei Bălţată este organizată de Federaţia Crescătorilor de Bovine din România, Organizaţia de Control Oficial al Producţiilor, Organizaţia Naţională de Însămânţări Artificiale din România şi Organizația de Reproducție Semtest-BVN Mureş și se va bucura de prezența unor oaspeți din țară și străinătate. Din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale va participa secretarul de stat Sorin Roșu Mareș.
Radio Tg.Mureș este partener media al evenimentului.

Programul este susţinut prin intermediul Federaţiei Naţionale a Degustătorilor Autorizaţi din România (FNDA), iar invitaţii speciali ai momentului vor fi Marian Timofti – preşedinte şi dr. ing. Dana Pop – vicepreşedinte FNDA, degustători profesionişti de brânzeturi.

Ziua Națională a Rasei Bălţată este organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş, al Primăriei municipiului Târgu-Mureş, în parteneriat cu mAgro, Cooperativa Someş-Arieş, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca, Timişoara şi Iaşi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Agenţia Naţională pentru Zootehnie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş şi Camera de Comerţ şi Industrie Mureş.

Virgil Natea

InvitatiEZiuaBaltateiSImmental1

The post Ziua Naţională a Bălţatei, vineri și sâmbătă la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ziua Naţională a Bălţatei, vineri și sâmbătă la Tg.Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button