Sport

Lucrări de consolidare la Complexul ”Transilvania Motor Ring”

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul “Consolidare versanți și realizare drum de serviciu în incinta Complexului ”Transilvania Motor Ring” propus a fi realizat în orașul Ungheni, localitatea Cerghid, și comuna Sânpaul, sat Sânpaul, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 21 decembrie 2023 pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Consiliului Județean Mureș și prevede efectuarea unor lucrări de consolidare a versanților și realizarea unui drum de serviciu în incinta Complexului ”Transilvania Motor Ring”.

Amplasamentul este situat în localitatea Cerghid, la circa 12 kilometri sud-vest de municipiul Târgu Mureş, la 2,5 kilometri sud de Autostrada Transilvania şi la 1,5 kilometri vest de DJ 151B, între Cerghidu Mic şi Cerghidu Mare.

”Sub acțiunea fenomenelor de instabilitate ale terenului s-au produs degradări importante ce au afectat pista circuitului de viteză și drumurile de serviciu din cadrul complexului, fiind astfel pusă în pericol integritatea circuitului și functionarea la parametrii de siguranță corespunzători, astfel că principala problemă o reprezintă consolidarea versanților. Sunt prevăzute lucrări de consolidare a versanților afectați de fenomene de instabilitate și realizarea unor drumuri de serviciu poziţionate în spatele primei linii de protecţie (parapet), care se vor conecta la pistă la intervale de aproximativ 300 de metri, urmând să fie utilizate şi de către serviciile de intervenţie ale echipajelor de ambulanţă şi pompieri”, se precizează în documentul citat.

(Redacția / Foto: ValleB)

Post-ul Lucrări de consolidare la Complexul ”Transilvania Motor Ring” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Lucrări de consolidare la Complexul ”Transilvania Motor Ring”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button