Învățământ

Câștigătorii ”CDIdei în cărți”, pasionații mureșeni ai culturii generale

Casa Corpului Didactic Mureș a organizat vineri, 17 mai,  etapa județeană a festivalului-concurs ”CDIdei în cărți”, eveniment găzduit de Sala Festivă a Liceului Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” din Tîrgu Mureș.

„Festivalul CDidei în cărți vine în întâmpinarea elevilor din ciclul primar și gimnazial, pentru a pune în valoare pasiunea acestora pentru lectură în special, pentru cultură, în general, dar şi pentru a oferi un cadru de demonstrare a deprinderilor, abilităţilor şi cunoştinţelor elevilor dobândite în contexte nonformale. Și anul acesta, Casa Corpului Didactic Mureș, la invitația organizației aplicante care a conceput proiectul, respectiv Casa Corpului Didactic Sibiu,  s-a alăturat proiectului ,,Cdidei în cărți”, fiind partener în cadrul acestuia. Dacă în edițiile anterioare, festivalul-concurs s-a desfășurat la nivel regional, iată că  anul 2019 vine cu elemente noi, cea de-a V-a ediție a festivalului desfășurându-se la nivelul următoarelor etape: la nivelul unității de învățământ, la nivel județean și nivel național Faza județeană a concursului   s-a bucurat de prezența a 159 de elevi din clasele primare și gimnaziale a unităților școlare din județul Mureș”, a precizat Anca Manoilă, Casa Corpului Didactic  Mureș.

Concursul s-a desfășurat pe trei categorii de vârstă, respectiv clasele III-IV, V-VI, VII-VIII, elevii, având posibilitatea să aleagă cărți din domeniile: Istorie, Geografie, Mitologie, Limbă, Lingvistică, Literatură, Științe naturale, Religie. Din cadrul concursului nu a lipsit nici juriul, care a fost constituit din bibliotecari și cadre didactice din județul Mureș, care au evaluat produsele prezentate de către echipele care s-au calificat la faza județeană.În urma jurizării, s-au acordat multe premii, iar echipele care au obținut premiul I vor reprezenta județul Mureș la faza națională, care se va desfășura la Casa Corpului Didactic Sibiu, în data de 7 iunie 2019.

Câștigătorii

Locul I la categoria de vârstă III-IV, domeniul Istorie. Geografie a ajuns la echipajul de la Școala Gimnazială ,,Al. I. Cuza” din Tîrgu Mureș, format din elevii Diana Florea, Bianca Șomodi, Teodora Sămărghițan, coordonați fiind de doamna profesor Maria.Covrig

Locul I la categoria de vârstă III-IV, domeniul Limbi. Lingvistică. Literatură a fost obținut de echipajul de la Școala Gimnazială ,,Europa” din Tîrgu Mureș, alcătuit din elevii Luca Cristina Gherman, Maria Denisa Moldovan, Maria Bianca Pop Lup, coordonați de către doamna profesor Ana Boaru.

Locul I la categoria de vârstă III-IV, domeniul Mitologie, a ajuns la echipajul de la Școala Gimnazială ,,Al. I. Cuza” din Tîrgu Mureș, format din elevii Sabina Diaconu,  Sebastian Fodor, Robert Ianoș, coordonator fiind doamna profesor Maria Covrig.

Locul I la categoria de vârstă III-IV, domeniul Științe naturale, a fost obținut de Școala Gimnazială ,,Al. I. Cuza” din Tîrgu Mureș prin elevii Cezara Duca, Maria Bumbac, Ana Șandor, coordonțai de  profesoara Covrig Maria.

Locul I la categoria de vârstă V-VI, domeniul Istorie- Geografie a fost obținut de către echipajul format din elevii Andrei Nicolau, Lukacs Edwin, Andrei Miheșan de la  Școala Gimnazială Nr.7 din Tîrgu Mureș, coordonați profesoara Anca Boldea.

Locul I la categoria de vârstă V-VI, domeniul Limbi. Lingvistică. Literatură a fost obținut de elevii Școlii Gimnaziale ,,Serafim Duicu” din Tîrgu Mureș, coordonați de către  profesoara  Cucui Daniela Tărâțe.

Locul I la categoria de vârstă V-VI, domeniul Mitologie, a fost câștigat de către echipajul format din elevii Vanessa Rusu, Andreea Maxim, Raluca Togan, de la Școala Gimnazială ,,Al. I. Cuza” din Tîrgu Mureș, coordonați de profesoara Petronela Silvășan.

Locul I la categoria de vârstă V-VI, domeniul Științe naturale, a fost adjudecat  de elevii Școlii  Gimnaziale Nr. 7 din Tîrgu Mureș, coordonați de profesoar Anca Boldea.

Locul I la categoria de vârstă VII-VIII, domeniul Istorie. Geografie a fost obținut de către elevii Jasmine Rebeca Șipoș, Riana Moldovan, Cristina Moldovan, de la Școala Gimnazială Iernut, coordonați fiind de către  bibliotecara Gyorgy Eniko.

Locul I la categoria de vârstă VII-VIII, domeniul Limbi. Lingvistică. Literatură, a fost obținut de către elevii Adriana Olariu, Bianca, Antonio Adam Cociș de la Școala Gimnazială Nr. 7 Tîrgu Mureș, coordonați de   bibliotecara Delia Diaconu.

Locul I la categoria de vârstă VII-VIII domeniul Științe naturale a ajuns anul acesta la Colegiul Național ,,Unirea” din Tîrgu Mureș, coordonați de profesoara  Suzana-Maria Radu.

Locul I la categoria de vârstă VII-VIII, domeniul Limbi. Lingvistică. Literatură în limba franceză a fost câștigat de Școala Gimnazială Iernut, coordonați de  profesoara Mihaela Florea.

„Echipa Casei Corpului Didactic Mureș felicită toate echipajele participante la faza județeană a concursului ,,CDidei în cărți” și  le dorește succes echipajelor calificate la faza națională”, a precizat Anca Manoilă.

Post-ul Câștigătorii ”CDIdei în cărți”, pasionații mureșeni ai culturii generale apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Câștigătorii ”CDIdei în cărți”, pasionații mureșeni ai culturii generale

Credit autor: Alin Zaharie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button