Învățământ

 Maifest, o sărbătoare a primăverii și a prieteniei

           Maifest, o sărbătoare a primăverii și a prieteniei

Buna înțelegere și prietenia sunt două dintre cele mai frumoase relații umane. Acestea înnobilează sufletele și ne fac mai buni, înlătură granițele culturale și lingvistice și  înlesnesc comunicarea. În numele acestor coordonate morale și a recunoașterii valorilor culturale europene comune a luat naştere și Proiectul „European values are all Right” / 2018 1-RO01- KA201-049454, proiect finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului ERASMUS , domeniul Parteneriate strategice, inițiat și coordonat de școala noastră în parteneriat cu școli din Italia, Grecia și Turcia. Acesta este o continuare și o evoluție firească a unui mai vechi parteneriat între şcoala noastră şi şcolile din Vilseck şi Freihung, Germania.

Pentru copii, părinți și colegi, în numele acestor bune relații, colectivul de cadre didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Friedrich Schiller” împreună cu cele 2 şcoli partenere, vor  organiza sâmbătă, 25 mai, începând cu ora 930, „Serbarea câmpenească”, devenită tradițională în ultimii ani, „Maifest”.

Această manifestare va reuni o diversitate de activități cultural-artistice, antrenul fiind susținut de momente de muzică și dans, prezentate de elevii celor trei secții: română, maghiară, germană. Copiii se vor  relaxa și amuza parcurgând Strada jocurilor ce va cuprinde probe interesante și antrenante pentru toate categoriile de vârstă. Apoi se vor putea răcori cu un pahar de suc sau se vor îndulci cu o prăjitură, în timp ce adulții vor degusta cârnăciorii și grătarele  bavareze.

Elevii noștri vor face dovada talentului lor în atelierele de pictură sau de obiecte decorative ori mici bijuterii din mărgele care vor bucura sufletele și ochii cumpărătorilor. Să nu uităm de eforturile micilor pictori de fizionomii care vor da culoare și originalitate chipurilor re-create de ei.

Ca noutate în program, menționăm Concursul „Talente ascunse”. Acesta se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, cu aptitudini în diferite domenii precum muzică, dans, actorie, ș.a. În cadrul concursului cei mai talentați și curajoși copii își vor etala aptitudinile și priceperea. Desigur, ei vor fi răsplătiți cu aplauze și diplome, și cei mai merituoși, cu premii frumoase.

Tombola va fi una din atracțiile momentului, care va întregi atmosfera de sărbătoare și buna dispoziție,  prin numeroasele și valoroasele premii oferite ca răsplată jucătorilor.

La această sărbătoare a școlii noastre îi invităm și îi așteptăm cu drag pe toți cei care ne cunosc sau vor să ne cunoască, vor să lege prietenii sau vor să petreacă momente  frumoase alături de noi.

 

prof. Adriana Ujică

Director prof. Dana Maria Bendriș

Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”

Tîrgu Mureș

Post-ul  Maifest, o sărbătoare a primăverii și a prieteniei apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului:  Maifest, o sărbătoare a primăverii și a prieteniei

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button