Hot NewsÎnvățământȘtiri

Toate unitățile de învățământ de stat cu ciclu gimnazial și liceal din municipiul Târgu Mureș vor beneficia de catalog electronic școlar

Alexandru GYORGY – Viceprimar al Municipiului Targu Mures:

Implementăm catalogul electronic în școlile târgumureșene!

Începând cu anul școlar 2024-2025, toate unitățile de învățământ de stat cu ciclu gimnazial și liceal din municipiul Târgu Mureș vor beneficia de sistem electronic de management școlar (catalog electronic)

Potrivit proiectului depus de grupul de consilieri liberali, proiect care a fost aprobat astăzi, în unanimitate, prin hotărâre a Consiliului Local Municipal, în procesul de implementare a sistemului electronic de management școlar (catalog electronic) se vor avea în vedere Standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic în şcolile-pilot, aprobate prin Ordinul nr. 3896/2023.

Interacțiunea cu platforma se va putea face prin multiple canale de acces: Internet/web, acces mobil (smartphone, tabletă), e-mail.

Astfel, sistemul informatic va putea asigura accesul la catalog și carnetul de note în format electronic autentic, fiecărui cadru didactic, elev și părinte, prin intermediul dispozitivelor mobile și al altor echipamente de calcul portabile sau fixe aflate în dotarea unității de învățământ sau personale. Sistemul are mecanisme adecvate de securizare a comunicației, accesului și datelor stocate local.

Prin implementarea catalogului electronic ne dorim să venim în sprijinul tuturor școlilor din municipiu – în condițiile în care foarte puține au fost cuprinse în programul-pilot derulat prin Ministerul Educației în anii anteriori – și implicit al părinților și elevilor, acesta fiind, în fond, o componentă a digitalizării utilă pentru buna desfășurare a actului de învățământ și alinierea la un sistem de învățământ performant, modern și conform standardelor europene.

Finanțarea a fost estimată în funcție de numărul de elevi înscriși în clasele V-XII în anul școlar curent și ofertele de preț ale unor furnizori de servicii. Suma aprobată, de 675.000 de lei, urmează să fie prevăzută în bugetul local.

#educatie #digitalizare #sepoate #pnl

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button