Învățământ

Ultimul clopoțel a sunat și pentru absolvenții Gimnaziului „Liviu Rebreanu”

Este perioada în care aproape zilnic pentru absolvenții promoțiilor 2018-2019 sună ultimul clopoțel. „Clinchetul”, simbolic dealtfel anunță că se încheie doar o etapă din procesul de instruire, de formare ca oameni. Emoțiile sunt deseori greu de estimat, de care parte sunt mai mari. Absolvenți, părinți, bunici, sau chiar dascăli trăiesc deopotrivă intens aceste momente unice. Dacă „Gaudeamus Igitur” în instituțiile de învățământ superior anunță cel mai des trecerea absolvenților direct pe piața muncii, cei din învățământul liceal trec la o nouă etapă de învățământ, dar pentru toți aceștia urmează o perioadă dificilă, cea a examenelor.

Pentru cei care încheie ciclul gimnazial urmează alegerea colegiului, liceului sau școala de meserii pentru care simt că au chemare. Până la acest pas au mai trecut prin emoțiile primei zi de școală, de cele de la despărțirea de învățătoare și adaptarea la noii dascăli, acum urmează o nouă schimbare majoră, una care își va pune amprenta pe viitorul lor. Sunt încă adolescenți, mulți au nevoie de îndrumare, dar este important ca ei să aibă propria opțiune.

Șapte clase de absolvenți

Joi a venit și rândul absolvenților claselor a VIII-a de la Gimnaziul „Liviu Rebreanu” din Târgu-Mureș. Elevii a celor nu mai puțin de șapte clase au spus adio școlii generale. După felicitările și sfaturile oferite de director Mimi Ionica Cuciurean și director adjunct Vincze Csilla, a urma obișnuita „predare a ștafetei” de către reprezentanții claselor a VIII-a celor dintr-a VII-a. Deși la o vârstă încă fragedă, discursurile acestora au fost mult peste cea a unor adolescenți. În fruntea celor care au predat cheia s-a aflat șefa de promoție, Sara Țintar, care cu media 9,88 s-a clasat pe primul loc din cele șapte clase de absolvenți, cu doar 2 sutimi peste o colegă de-a ei din clasa a VIII-a A.

Înaintea acordării premiilor și mențiunilor pentru rezultatele la învățătură au fost premiați cinci elevi cu rezultate deosebite în olimpiade și activități extrașcolare. Cum se cunoaște dealtfel, acești primi premianți s-au numărat și printre cei cu mediile cele mai mari în clasele lor. Așa cum se spune, cei mai buni sunt buni la toate.

Anul școlar s-a încheiat pentru ei, dar urmează o etapă la fel de importantă, trecerea la un nivel superior, cel care le va netezi drumul spre viitor.

Post-ul Ultimul clopoțel a sunat și pentru absolvenții Gimnaziului „Liviu Rebreanu” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ultimul clopoțel a sunat și pentru absolvenții Gimnaziului „Liviu Rebreanu”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button