Justiție

Acces înlesnit al publicului la Tribunalul Mureș și la Judecătoria Tg. Mureș

Începând de astăzi, secțiile Civilă și de Contencios administrativ și Fiscal al Tribunalului Mureș funcționează într-un sediu provizoriu dintr-un hotel situat pe strada 1 Decembrie 1918, numerele 250-254 (Hotel Business).
Intrarea se face pe calea de acces laterală a hotelului lângă parcarea subterană, fiind destul de puțin vizibilă publicului, însă purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mureș, Veronica Țambrea, a asigurat că se vor lua toate măsurile necesare:

În ceea ce privește accesul cetățenilor la instanțe, se iau toate măsurile necesare pentru a li se asigura un acces cât mai facil și în condiții de siguranță rutieră. Se va amplasa pe fațada clădirii, la o înălțime apreciabilă sigla instituției, pentru a putea fi cât mai ușor identificată. De asemenea s-a cerut suplimentarea liniilor de autobuz pentru această zonă și s-au făcut adrese către Municipiul Tg. Mureș în vederea semaforizării trecerii de pietoni aflată în proximitatea imobilului în care se află sediul provizoriu al instanței, precum și pentru montarea de limitatoare de viteză.

Unii oameni nici nu aflaseră că aceste instanțe și-au schimbat sediul, iar în privința mutării, opiniile sunt diverse – pe unii nu-i deranjează, alții că era mai bine în centrul urbei iar alții, dimpotrivă, zic că e mai bine pentru că nu sunt nevoiți să-și caute minute în șir, loc de parcare.


Aceste măsuri vizează și secția Civilă a Judecătoriei Tg. Mureș, care tot de astăzi funcționează provizoriu în același sediu de pe 1 Decembrie 1918, informații ce pot fi accesate și pe portalul instanței.
Menționăm că în urma lucrărilor de reparații de la sediul instanțelor din strada Justiției, începând de mâine, secțiile Penale ale Tribunalului Mureș și Judecătoriei Tg. Mureș își vor desfășura activitatea în sediul provizoriu din strada Gh. Doja nr 143 (Hotel Ciao – Voiajor).

Potrivit contractului, lucrările de reparație și reabilitare a sediului central al instanțelor din Tg. Mureș urmează să se încheie la finele anului 2021.

Valeriu Russu

The post Acces înlesnit al publicului la Tribunalul Mureș și la Judecătoria Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Acces înlesnit al publicului la Tribunalul Mureș și la Judecătoria Tg. Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button