Justiție

CCR: exceptarea de la graţiere sau amnistie a persoanelor condamnate pentru fapte de corupţie sunt neconstituţionale

Curtea Constituţională a stabilit astăzi că propunerile care vizează exceptarea de la graţiere sau amnistie a persoanelor condamnate pentru fapte de corupţie sunt ne-constituţionale.

Potrivit unor surse oficiale, citate de RRA, magistraţii constituţionali consideră că astfel se încalcă limitele revizuirii Constituţiei, întrucât nu sunt respectate drepturile, libertăţile şi garanţiile acestor persoane, care nu pot fi lezate prin interzicerea unor drepturi fundamentale.

Potrivit aceloraşi surse, celelalte propuneri din proiectele de modificare a Constitutiei prezentate de Putere si Opozitie îndeplinesc limitele constituţionale ale revizuirii.

Amintim că atât proiectul de modificare a Constituţiei elaborat de Opoziţie cât şi cel al coaliţiei PSD-ALDE includ interzicerea graţierii individuale de către Preşedinte pentru fapte de corupţie.

The post CCR: exceptarea de la graţiere sau amnistie a persoanelor condamnate pentru fapte de corupţie sunt neconstituţionale appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CCR: exceptarea de la graţiere sau amnistie a persoanelor condamnate pentru fapte de corupţie sunt neconstituţionale

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button