Justiție

CEDO a decis că statul român trebuie să îi plătească daune morale de 5.000 de euro asistentei medicale Florentina Cîrstea

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis astăzi că statul român trebuie să îi plătească daune morale de 5.000 de euro asistentei medicale Florentina Cîrstea, condamnată în dosarul incendiului de la Maternitatea Giulești în care au murit 6 bebeluși, iar alți cinci au fost grav răniți.

CEDO a decis că arestarea preventivă a asistentei dispusă de o instanță din România a încălcat articolul din Convenția Europeană a Drepturilor Omului privind justificarea detenției provizorii.

Incendiul din 16 august 2010 izbucnit în jurul orei 18:30 în salonul de terapie intensivă nou-născuți din cadrul Secției de neonatologie al Maternității Giulești; opt bebeluși au ajuns atunci la Spitalul Grigore Alexandrescu, trei dintre aceștia au murit în zilele următoare, trei au decedat în incendiu, iar două perechi de gemeni au fost salvați de medicii din Spitalul de Copii.

The post CEDO a decis că statul român trebuie să îi plătească daune morale de 5.000 de euro asistentei medicale Florentina Cîrstea appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CEDO a decis că statul român trebuie să îi plătească daune morale de 5.000 de euro asistentei medicale Florentina Cîrstea

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button