Cinci pacienţi cu tumori cerebrale au câştigat în instanţă dreptul la tratament compensat 100%

cinci pacienti cu tumori cerebrale au castigat in instanta dreptul la tratament compensat 100

Compensația este la medicamente care nu au indicaţie aprobată pentru boala respectivă.

Numită utilizare off label, prescrierea acestor medicamente poate fi folosită de medici la întocmirea unor tratamente individualizate, doar că, în lipsa indicaţiei aprobate pentru boala respectivă, acestea nu se pot acorda în regim compensat.

Avocatul Dan Cimpoeru a menţionat că la pronunţarea acestei sentinţe instanţa de judecată a constatat că Ministerul Sănătăţii nu a adoptat nici până acum un ordin privind prescripţia în regim „off-label” deşi a anunţat un astfel de proiect încă din luna septembrie a anului trecut:

Am mers la judecător, la Curtea de Apel Bucureşti, pe acest raţionament, pe de o parte, dreptul la viaţă e clar afectat. Din actele medicale rezultă faptul că acest diagnostic este extrem de grav. Majoritatea pacienţilor au avut şi intervenţii chirurgicale, le-au fost extirpate tumori la nivel cerebral şi al doilea argument juridic a fost că ministerul recunoaşte problematica off-label, vrea s-o reglementeze şi, prin urmare, destinatarii acestui act normativ, cei cinci pacienţi, care au câştigat procesul, automat au un drept să primească un astfel de tratament.

The post Cinci pacienţi cu tumori cerebrale au câştigat în instanţă dreptul la tratament compensat 100% appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cinci pacienţi cu tumori cerebrale au câştigat în instanţă dreptul la tratament compensat 100%

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.