Dosar penal la Tg. Mureș din cauza neregulilor la vot

dosar penal la tg mures din cauza neregulilor la vot

Patru incidente a înregistrat Inspectoratul de Poliție Județean Mureș în ziua alegerilor europarlamentare și pentru referendum, dintre care un dosar penal pentru utilizarea ilegală a urnei mobile.
Alte incidente au fost în Glodeni, unde o persoană din localitate a transportat cu mașina proprie la secția de vot doi cetățeni pe care i-a sfătuit cum să voteze.
De asemenea, poliția din Târgu-Mureș a fost sesizată de o femeie care avea deja o semnătură aplicată în dreptul numelui ei pe lista de vot, în momentul în care s-a prezentat la secție. S-a constatat că semnătura a fost aplicată eronat de o persoană ce a votat anterior, în toate cazurile fiind aplicate sancțiuni contravenționale, a precizat petnru radio Tg.Mureș purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Emanuela Rugină:

La două secții de votare din Municipiul Târgu-Mureș, urna specială pentru anumite solicitări. A fost preluată de către reprezentanți ai birourilor electorale și transportată fără a fi însoțită de reprezentanți MAI. Astfel, în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului urnei de vot. O altă sesizare a fost referitoare la faptul că în cadrul unei secții de votare de pe raza localității Ungheni, comisia s-a deplasat în teren pentru soluționarea unor solicitări de urnă mobilă iar, dintr-o eroare, s-au deplasat la domiciliul unei alte persoane, aceasta exercitându-și dreptul la vot deși nu avea depusă o solicitare în acest sens. 

Nici Biroul Electoral Județean Mureș nu a înregistrat incidente deosebite la scrutinul de ieri, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș președintele BEJ Mureș, jud. Bereczki Francisc:

Au fost incidente minore sau disfuncționalități. A fost de dimineață situația aceea din Band în care s-au marcat cu ștampila de control a secției de votare buletine în mod greșit, apoi acea lipsă temporară de la unele secții a unor formulare pentru listele suplimentare, cozile care s-au format, din câte știu, spre sfârșitul programului, înainte de ora 21,00 și mă gândesc că au existat persoane care nu au reușit să-și exercite dreptul la vot.

Pe parcursul zilei, PSD a mai făcut două sesizări la Biroul Electoral Județean Mureș în legătură cu modul în care operatorii de calculator aduceau la cunoștința alegătorilor faptul că aceștia au dreptul să opteze pentru a vota la europarlamentare și referendum sau doar la unul dintre ele.

Cristina Bulbescu

The post Dosar penal la Tg. Mureș din cauza neregulilor la vot appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Dosar penal la Tg. Mureș din cauza neregulilor la vot

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.