Justiție

Iniţiativa pentru Justiţie: nu da curs ‘tentativei de manipulare’

Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie a transmis luni, un apel către cetăţeni pentru a da dovadă de echilibru şi a nu da curs ‘tentativei de manipulare’ care se derulează în prezent, pornind de la cazul fetiţei de la Baia de Aramă.

Potrivit unui comunicat, Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie, asociaţie profesională a procurorilor, consideră că în toate cauzele în care sunt implicate persoane vulnerabile, în special minori, procurorii care efectuează sau supraveghează urmărirea penală trebuie să dea dovadă de tact în relaţia cu aceste persoane, precum şi de profesionalism. Acestea trebuie să se concretizeze în utilizarea mijloacelor procedurale care permit atingerea scopului urmăririi penale evitând totodată producerea de consecinţe negative asupra victimelor infracţiunilor.

Totodată, Asociaţia dezavuează orice acţiune de folosire a dramei prin care trece un copil de către persoane interesate de distrugerea statului de drept şi a justiţiei, pentru formularea de acuze cu caracter general la adresa procurorilor.

‘Facem apel la concetăţenii noştri sa dea dovadă de echilibru şi să nu dea curs tentativei de manipulare care se derulează în prezent, pornind de la un caz punctual şi atipic. Atragem atenţia că autorităţile competente trebuie să efectueze verificările necesare pentru lămurirea cazului sub toate aspectele, libere de orice presiuni interne sau externe, motiv pentru care solicităm concetăţenilor noştri să manifeste răbdare, aşteptând rezultatul acestor verificări, care, avem convingerea, nu va întârzia să apară şi să fie făcut public’, menţionează Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie.

Reamintim că Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi, însoţiţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au descins vinerea trecută, dimineaţă, în casa unei familii din Baia de Aramă pentru a lua o fetiţă de 8 ani, dată în adopţie unui cuplu din SUA cu cetăţenie română.

The post Iniţiativa pentru Justiţie: nu da curs ‘tentativei de manipulare’ appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Iniţiativa pentru Justiţie: nu da curs ‘tentativei de manipulare’

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button