Legea pensiilor, în atenția deputaților

legea pensiilor in atentia deputatilor

Legea Pensiilor va fi luată în discuţie, mâine, la Comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor pentru a fi corelată cu deciziile Curţii Constituţionale.
Vicepreşedinta PSD, Olguţa Vasilescu, spune că doar trei articole din lege trebuie modificate şi că speră că va exista un consens în această privinţă.
Tot mâine, va intra pe ordinea de zi a Comisiei de Muncă şi proiectul de lege privind adopţiile. Olguţa Vasilescu a precizat că procedura de adopţie a fost simplificată, după ce s-a constatat că unele familii renunţă să mai adopte un copil, pentru că au nevoie inclusiv de semnăturile rudelor de gradul 4 ale copilului:

Era o situație în care se pregăteau să adopte un copil. Pe parcursul a doi ani de zile, nu reușeau să ducă până la capăt procedura de adopție și atunci trebuia să reia cursurile și întreaga documentație. Bineînțeles că iarăşi foarte multe familii renunțau până la urmă să mai preia copilul. De asemenea, sunt modificări în sensul că apar niște stimulente financiare pentru familiile care adoptă. Este vorba de o sumă de 600 de lei pe lună pe care o primește fiecare familie care adoptă sau de 900 de lei dacă este vorba de un copil care are un handicap sau care provine dintr-un grup de frați și sunt adoptați toți acești frați, pentru a nu fi separați.

The post Legea pensiilor, în atenția deputaților appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Legea pensiilor, în atenția deputaților

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.