Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu executare de Instanţa supremă

liviu dragnea condamnat la inchisoare cu executare de instanta suprema

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.Completul de cinci judecători al instanței supreme a menţinut decizia de la fond de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Magistraţii au admis în majoritate apelurile inculpaţilor, dar doar pe partea civilă. Ceilalţi inculpaţi din dosar au pedepse cu suspendare.

Singura pedeapsă cu executare este a liderului PSD. El a fost la fond condamnat pentru abuz în serviciu şi achitat pentru fals intelectual. El a contestat această decizie de trei ani şi şase luni de închisoare.

La acest moment inculpatul mai poate acţiona în justiţie, poate face o contestaţie în executare, o cale extraordinară de atac.

Liviu Dragnea a fost acuzat în acest dosar că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean i-ar fi determinat pe şefii Direcţiei de Protecţia Copilului Teleorman să angajeze fictiv două femei care nu au lucrat nici măcar o zi la direcţie, deşi au încasat salariile ani de zile.

Prejudiciul estimat de procurori a fost de peste 108 mii de lei.

Procurorul DNA ceruse la termenul precedent o pedeapsă mai mare, inclusiv pentru instigare la fals intelectual de asemenea să fie condamnat liderul PSD.

The post Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu executare de Instanţa supremă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu executare de Instanţa supremă

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.