Justiție

Peste exact doi ani, instanțele mureșene vor avea sedii noi și moderne

Este o prevedere contractuală realizată între Compania Națională de Investiții și antreprenorul lucrării, potrivit căreia predarea lucrării, începută anul trecut, se va face în luna octombrie 2021.
Astfel, pe lângă modernizarea și reabilitarea clădirilor Curții de Apel Tg. Mureș de pe strada Justiției și a Tribunalului Mureș de pe str. Bolyai, fiecare va beneficia de o extensie substanțială.
Președintele Curții de Apel Mureș, Andreea Ciucă, a explicat că demersurile pentru această lucrare au început cu aproape 10 ani în urmă:

Practic contractul s-a încheiat la începtul anului 2018, în momentul în care CNI ne-a informat că a emis ordinul de începere a lucrărilor, în septembrie pentru Tribunal și octombrie pentru Curtea de Apel. Este vorba de o extindere care va fi legată de clădirea veche, și la fel va fi și în cazul Tribunalului, dar aceea va rămâne ultima, ca să asigurăm spațiu de mișcare pentru executarea lucrărilor. Deci fluxurile vor fi mult mai bine stabilite, inclusiv pentru circulația persoanelor care vin de la Penitenciar și de la arestul Poliției.

La această oră, pentru ca lucrările să nu fie oprite, Curtea de Apel s-a mutat pe strada Tudor Vladimirescu, iar Tribunalul și Judecătoria și-au închiriat spații în hotelurile Voiajor-Ciao din str. Gh Doja și Bussiness din B-dul 1 Decembrie 1918.
Judecătorul Andreea Ciucă admite că e o situație de compromis, în care accesul publicului e mai dificil, iar activitatea instanțelor se desfășoară în spații restrânse.
Însă, președintele Curții de Apel Mureș dă asigurări că justițiabilii nu vor avea de suferit.

Valeriu Russu

The post Peste exact doi ani, instanțele mureșene vor avea sedii noi și moderne appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste exact doi ani, instanțele mureșene vor avea sedii noi și moderne

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button