Prefectul județului Harghita atacă în instanţă hotărârea privind interzicere a accesului în cimitirul eroilor din Valea Uzului

prefectul judetului harghita ataca in instanta hotararea privind interzicere a accesului in cimitirul eroilor din valea uzului

Instituţia Prefectului Harghita va ataca în instanţă o hotărâre a Consiliului Local Sânmartin prin care se interzice accesul în cimitirul eroilor din Valea Uzului, aceasta fiind ilegală, a anunţat, astăzi, prefectul Jean-Adrian Andrei.
Prefectul Jean-Adrian Andrei a explicat, în şedinţa Colegiului Prefectural, că hotărârea în cauză a ajuns ieri în instituţie, a fost analizată temeinic şi s-a constatat că este ilegală, motiv pentru care va fi atacată în instanţa de contencios administrativ.
Prefectul a prezentat câteva din motivele pentru care se va cere anularea hotărârii în instanţă, punctând faptul că se încalcă atât Constituţia, cât şi alte prevederi legale. Jean Adrian Andrei a adăugat că acest cimitir nu se va închide deoarece actul administrativ, în momentul atacării lui, este suspendat de drept.
Consiliul Judeţean Harghita a anunţat că miercuri, la ora 13,00, se va închide cimitirul militar de la Valea Uzului, iar preşedintele instituţiei a postat pe pagina sa de Facebook un eveniment în care se dau detalii despre acest demers la care sunt invitaţi cetăţenii şi presa.
În hotărârea Consiliului Local Sânmartin se arată că se interzice accesul în incinta cimitirului pe o perioadă de 30 zile, cu excepţia lucrărilor de mentenanţă.

The post Prefectul județului Harghita atacă în instanţă hotărârea privind interzicere a accesului în cimitirul eroilor din Valea Uzului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Prefectul județului Harghita atacă în instanţă hotărârea privind interzicere a accesului în cimitirul eroilor din Valea Uzului

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.