Procurorii DIICOT Craiova au extins ancheta în cazul crimelor din Caracal

procurorii diicot craiova au extins ancheta in cazul crimelor din caracal

Procurorii DIICOT Craiova au extins ancheta de la Caracal la neglijenţă în serviciu în preluarea şi gestionarea apelurilor la 112 în cazul Alexandrei Măceşanu, care a cerut ajutor, reclamând că a fost răpită şi violată.

În acelaşi timp, instituţia face precizări şi despre cazul Luizei Melencu, tânăra în vârstă de 18 ani, dispărută în aprilie, după ce suspectul principal, Gheorghe Dincă, a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pentru neglijență în serviciu cu privire la apelurile telefonice către 112, date de fata de 15 ani, Alexandra Măceșanu, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații. Pe de altă parte, DIICOT menționează că între 2004-2019, pe rolul DIICOT Craiova și DIICOT Olt nu a fost înregistrată nicio cauză privind activități infracționale desfășurate de Gheorghe Dincă.

În legătură cu dispariția fetei de 18 ani, Mihaela Luiza Melencu, DIICOT spune că a fost sesizată cu privire la infracțiunea de trafic de persoane abia în 5 iunie, la mai mult de o lună de la săvârșirea faptei, deși plângerea penală a fost formulată de bunicul fetei la postul de poliție Dioști din 15 aprilie. DIICOT dă detalii cu privire la actele de urmărire penală efectuate după data de 5 iunie, printre care și supunerea la testul cu detectorul de minciuni a bunicului și mamei fetei de 18 ani, după ce s-a constatat existența unor aspecte contradictorii în declarațiile acestora. Sunt menționate, de asemenea, expertiză criminalistică, audieri, activități specifice de căutare în teren și percheziții informatice.

The post Procurorii DIICOT Craiova au extins ancheta în cazul crimelor din Caracal appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Procurorii DIICOT Craiova au extins ancheta în cazul crimelor din Caracal

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.