Justiție

UPDATE: Curtea de Apel București: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

UPDATE ora 17,00: Băsescu: Nu am avut legături ilegale cu Securitatea

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu, fost şef al statului, a anunţat azi că va contesta la Înalta Curte decizia Curţii de Apel Bucureşti.
Instanța a admis azi acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.
Decizia nu e definitivă.

********

Curtea de Apel Bucureşti a admis azi acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.
Decizia nu e definitivă.

La ultimul termen al procesului din 5 septembrie, Traian Băsescu a declarat că nu a fost colaborator al fostei Securităţi.
Potrivit CNSAS, fostul preşedinte Traian Băsescu a dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

Din documentele depuse în instanţă de CNSAS rezultă că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe.

Potrivit Consiliului, urmare a uneia dintre notele informative date de Traian Băsescu faţă de un coleg, Securitatea a avizat negativ desemnarea acestuia pe nave româneşti care plecau în afara graniţelor ţării.

The post UPDATE: Curtea de Apel București: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE: Curtea de Apel București: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button