Politică

C. Chirteș (PNL): Bănuim că majoritatea PSD-ALDE beneficiază de clemenţa prefectului de Mureș

Senatorul PNL Cristian Chirteş a semnalat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în ultima perioadă au fost cinci cazuri în care instanţa a anulat ordinele prefectului, ultimul fiind cel prin care a fost constatată încetarea mandatului de primar al municipiului Reghin al Mariei Precup, emis după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a confirmat decizia de incompatibilitate şi de conflict de interese dată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în 23 noiembrie 2015.

„Solicităm prefectului ca acel control de legalitate din judeţul Mureş să revină în parametri normali, iar în cadrul Instituţiei Prefectului să fie găsiţi acei vinovaţi care nu au ştiut să emită anumite ordine. Mă refer la ordinele emise de Instituţia Prefectului şi anulate de instanţele de contencios administrativ. Este al cincilea caz, în decurs de câteva luni, în care instanţa anulează ordinele prefectului. Nu ştim cine le scrie şi dacă se emit voit greşit. Inclusiv ordinele pentru consilierii PNL excluşi din Consiliul Local Târgu Mureş au fost suspendate de instanţa de contencios administrativ şi ajungem în situaţia în care hotărâri ale ICCJ sunt date peste cap datorită unor acte administrative care trebuie emise normal şi legal de către Instituţia Prefectului. Nu vorbim despre persoane, vorbim despre un mod de lucru în ceea ce înseamnă modul în care se emit aceste ordine”, a declarat Cristian Chirteş.

Acesta a spus că există o bănuială că majoritatea PSD-ALDE ar beneficia de clemenţă la nivelul judeţului Mureş.

„Bănuim că majoritatea PSD-ALDE de la nivelul judeţului Mureş beneficiază de clemenţa prefectului prin acte administrative cu lipsuri majore în redactare. Şi astfel, din garant al respectării legalităţii, Prefectura devine partizana ilegalităţilor. Iată că noi, ca partide politice, indiferent de culoare politică, nu mai putem să emitem hotărâri sau decizii care ulterior sunt întoarse, bănuim, până la urmă, cu complicitatea angajaţilor Instituţiei Prefectului”, a subliniat Chirteş.

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş urmează să emită un punct de vedere.

Reacţia senatorului PNL a venit după ce Secţia Contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Mureş a decis, miercuri, anularea Ordinului nr. 281/11.07.2019 al prefectului de Mureş, privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al municipiului Reghin al Mariei Precup, prin care aceasta era suspendată după ce Înalta Curte a confirmat decizia de incompatibilitate şi de conflict de interese dată de ANI.

sursa: Agerpres

The post C. Chirteș (PNL): Bănuim că majoritatea PSD-ALDE beneficiază de clemenţa prefectului de Mureș appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: C. Chirteș (PNL): Bănuim că majoritatea PSD-ALDE beneficiază de clemenţa prefectului de Mureș

Credit autor: Diana Pâncă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button