PoliticăSocialȘtiri

Ervin MOLNAR, deputat: „Ministrul Educației trebuie să rezolve problemele privind acordarea burselor de merit ale elevilor”

Ordinul de aprobare a criteriilor generale de acordare a burselor, publicat în data de 4 ianuarie 2022 în Monitorul Oficial, majorează cu un punct limita mediei pentru obținerea bursei de merit, de la 8,50 la 9,50, fapt ce a atras nemulțumirile Consiliului Naţional al Elevilor și ale asociațiilor elevilor din toată țara.
În aceste condiții, 730.000 de elevi vor fi lipsiți de aceste stimulente financiare, care nu se acordau pentru acte de binefacere sau de asistență socială, ci recompensau meritele deosebite în învățătură ale copiilor.
Motivul invocat pentru această decizie a Ministerului Educației este cel al creşterii mediilor ca urmare a şcolii online. Ca urmare, mult mai puțini elevi vor primi în acest an burse școlare, reprezentanții acestora susținând că modificarea este iresponsabilă şi inechitabilă.
Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei să revină de urgenţă asupra deciziei, înainte de începerea semestrului al II-lea, în caz contrar amenințând cu organizarea unor proteste generale în toată țara.
Îmi exprim încrederea că ministrul Sorin Cîmpeanu va trata cu seriozitate petițiile asociațiilor elevilor și va găsi soluțiile necesare menținerii plafonului de acordare a burselor de merit la limita mediei de 8,50.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button