Florea (ALDE) și Mașca (POL) – replici acide după amânarea rectificării bugetului municipiului Tîrgu-Mureș

florea alde si masca pol replici acide dupa amanarea rectificarii bugetului municipiului tirgu mures

Contre acide în mediul virtual între liderii ALDE Mureș, Dorin Florea, respectiv POL Mureș, Dan Mașca. Totul, după ce proiectul de rectificare bugetară a Bugetului Municipiului Tîrgu-Mureș a fost amânat în ședința CL Mureș de ieri, iar Dorin Florea a acuzat UDMR că este singurul vinovat de acest lucru care îi va afecta pe târgumureșeni.

„Atitudinea consilierilor locali UDMR din ședința de consiliu de joi, o cataloghez ca fiind o joacă de copii răsfățați. Este pentru a nu știu câta oară când disputele interne din cadrul acestei formațiuni politice se răsfrâng asupra activității Primăriei, în cazul de față, asupra bugetului orașului. Pozițiile celor din UDMR sunt pure inepții, cu tentă răutăcioasă, care nu au nicio legătură cu realitatea, motiv pentru care îmi vine greu să exemplific și să răspund acestor acuzații”, scrie Dorin Florea pe pagina sa oficială de facebook la o zi după ce UDMR și PSD au decis să amâne dezbaterea proiectului de rectificare a bugetului municipiului Tîrgu-Mureș până la o dată ulterioară, dată până la care să primească mai multe detalii în legătură cu sumele prevăzute ca venituri în plus la bugetul orașului. Florea spune acum că, urmare deciziei UDMR, tîrgumureșenii vor avea de suferit. „Dacă luăm în calcul și întârzierea cu două luni a votării bugetului la nivel național, tot din cauza unor dispute politice, reiese foarte clar cinismul de care dau dovadă consilierii UDMR. Din păcate, prin decizia de amânare a rectificării bugetului local nu au făcut altceva decât să afecteze grav activitatea serviciilor precum: salubritatea, reparații în școli, transportul în comun, salarii. Practic, consilierii UDMR au ignorat total că cei ce au de suferit sunt târgumureșenii, români și maghiari deopotrivă”, susține edilul tîrgumureșean potrivit căruia aleșii locali UDMR nu se pot ridica la nivelul funcției de primar și asta pentru că ei ar executa exclusiv comenzi politice. „După astfel de experiențe înțeleg și definesc mult mai responsabil funcția de primar. Nu mă văd niciodată în situația în care, la o poruncă politică, să acționez împotriva cetățenilor. Dar asta înseamnă caracter!”, conchide Dorin Florea.

În replică, liderul POL Mureș Dan Mașca îl acuză pe Dorin Florea de minciună prin omisiune și îl acuză că vrea să manipuleze tîrgumureșenii. „Nenea Florea, la putere în Tîrgu-Muresș de vreo 23 de ani, vine cu o postare de toată jena, având o fotografie de acum x ani când mai intra și el la ședințele CL. Poza este irelevantă pentru situația actuală și presupun că visează vremurile când baronașul mureșean controla cam tot consiliul local, prin interpuși. Se vede și în acest caz, deoarece omul minte prin omisiune. UDMR nu poate singur să voteze amânarea unui HCL, referitor la buget, deoarece are doar 10 aleși din 22. Ar avea nevoie de 12 mandate ca să aibă majoritatea. Florea a controlat și controlează PSD-ul și asta se vede de mulți ani, mai ales că actuala echipă pesedistă tace și nu prea face. Are zero critică la nenea baron Florea și gașca lui veselă transpartinică. Florea uită să spună ca PSD-ul, alături de UDMR au decis amânarea bugetului, deoarece în acest fel, niște politruci din aceste partide pot ei negocia cu gașca lui Florea niște noi favoruri, prostii”, scrie la rândul său pe facebook liderul POL Dan Mașca. Acesta subliniază totodată că întârzierea adoptării bugetului a fost cauzată exact de partidul din care face parte acum Dorin Florea. „Florea, șef ALDE Mureș, partid aflat la putere, partid care alături de PSD au întârziat votarea bugetului de stat pe 2019 cu câteva luni, uită să spună acest lucru, adică nu este vina UDMR că ALDE și PSD nu au votat bugetul la timp, ci fix a lui Florea și a colegilor săi. Este vina lui Florea, ALDE, PSD și UDMR, că ei conduc orașul de zeci de ani, că nu au fost în stare cu sute de angajați plătiți bine față de contribuabilii privați, să facă un buget, iar pentru că au fost așa de „inteligenți” și slugi și lipsiți de viziune au decis să îl amâne”, conchide Dan Mașca. Liderul POL arată chiar și categoriile care vor fi afectate de amânarea rectificării bugetului. „Știți cine este afectat de amânarea rectficării bugetare? ONG-urile care nu s-au dus ca ceilalți culduși spre gașca veselă să le dea bani prin încredințare directă, ci se duc de două ori pe an și cer cofinanțare prin concurs de proiecte, concurs organizat după niște regulamente ce au nevoie de un upgrade, aducere la zi. Dacă aveau ceva competiții și evenimente de organizat în lunile astea, atunci pot să uite de ele, deoarece nu mai au nici o șansă să le co-finanțeze”, subliniază liderul POL Mureș care acuză PSD și UDMR că și-au bătut joc de activitatea aleșilor locali din Comisia de Buget-Finanțe care au stat ore în șir să producă un proiect de rectificare bugetară acceptabil.

Precizăm că, așa după cum probabil ați aflat urmărind conferina de presă de ieri a UDMR Mureș transmisă LIVE exclusiv de Agenda de Mureș pe pagina de facebook, președintele UDMR Mureș Peter Ferenc anunța că fracțiunea UDMR din CL Tîrgu-Mureș cere amânarea dezbaterii proiectului de rectificare bugetară pentru că ar îndatora orașul pe următorii 10 ani deoarece propunerea de rectificare înseamnă datorii care nu vor putea fi plătite în următoarele mandate. Totodată, Peter Ferenc a mai spus că în acest moment, creditele de angajament depășesc 400 de milioane lei.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Florea (ALDE) și Mașca (POL) – replici acide după amânarea rectificării bugetului municipiului Tîrgu-Mureș

Credit autor: Agenda de Mureș.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.