Politică

Liste închise pentru candidaturi la CL Tîrgu-Mureș și CJ Mureș în PNL Mureș. Află câți liberali vor Primăria Tîrgu-Mureș și șefia județului

Competiția internă pentru stabilirea listelor de candidați ai PNL Mureș pentru alegerile locale de anul viitor intră în linie dreaptă. Asta după ce prima etapă, cea de depunere a intențiilor de candidatură s-a închis la ora 24.00 a zilei de 15 septembrie. Surse din PNL Mureș au declarat în exclusivitate pentru Agenda de Mureș că bătălia se anunță interesantă cel puțin pentru desemnarea candidatului pentru fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș unde s-au înregistrat două intenții de candidatură, dar și pentru stabilirea pozițiilor pe liste în ceea ce privește candidații la fotoliile de ales local la Tîrgu-Mureș sau cel de consilier județean. Asta în condițiile în care pentru fotoliul de președinte al CJ Mureș singurul candidat este, potrivit sursei citate, președintele PNL Mureș Cristian Chirteș. „Pentru fotoliul de primar este depusă candidatura președintelui PNL Tîrgu-Mureș Ervin Molnar, el a anunțat deja programul ReStart Tîrgu-Mureș, deci era normal să candideze, și încă o persoană, deci vom avea sondaj de opinie și analiză internă a activității politice în urma cărora va fi desemnat candidatul”, a declarat sursa citată.

Potrivit surselor Agenda de Mureș numele celui de-al doilea candidat urmează să fie făcut public de conducerea PNL Mureș, dar nu este vorba nici de fostul contracandidat al lui Ervin Molnar la șefia organizației municipale și nici de Ovidiu Georgescu, fostul șef al Electrica Mureș despre care se vorbea că ar fi vrut să preia șefia partidului. Aceleași surse spun că pentru a candida din partea PNL la fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș nu și-a depus intenția de candidatură nici omul de afaceri Cosmin Pop al cărui nume a fost vehiculat în ultimele săptămâni în anumite medii dintr-un motiv simplu: nu este membru PNL Mureș. „ Cosmin Pop nu mai e membru din aprilie 2004 când a fost exclus din partid, deci nu avea cum să își depună candidatura”, spune sursa citată care nu comentează însă zvonurile potrivit cărora omul de afaceri ar fi cerut sprijinul lui Ludovic Orban pentru a fi desemnat candidat la Tîrgu-Mureș.

Cât privește intențiile de candidatură pentru CL Tîrgu-Mureș, până la închiderea listelor, au fost înregistrate 26 de posibile candidaturi pentru cele 23 de locuri pentru lista completă, în timp ce la CJ Mureș, pentru a ocupa un loc pe lista completă de 34 de candidați s-au înscris 31 de candidați, competiția aici fiind dată acum pentru a prinde locurile considerate eligibile sau o poziționare cât mai bună care să poată asigura un fotoliu de ales local în cazul în care vor fi ulterior persoane care se retrag sau care vor fi excluse din partid.

Precizăm că la ultima conferință de presă susținută săptămâna trecută, președintele PNL Mureș Cristian Chirteș excludea varianta ca viitorii candidați ai PNL Mureș să fie impuși de la Centru, însă nu excludea posibilitatea ca, în urma unor eventuale alianțe sau fuziuni, anumite poziții să fie schimbate chiar dacă pe plan local s-a luat o altă decizie.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Liste închise pentru candidaturi la CL Tîrgu-Mureș și CJ Mureș în PNL Mureș. Află câți liberali vor Primăria Tîrgu-Mureș și șefia județului

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button