PoliticăSocial

Noi masuri de relaxare de la 1 iulie

Ervin Molnar, deputat de Mureș: „Succesul strategiei privind combaterea pandemiei a Guvernului, demonstrat prin noile măsuri de relaxare.”

Apreciez în mod deosebit implicarea românilor, în general, și a mureșenilor, în special, în campania de imunizare prin vaccin, care s-a demonstrat a fi unica metodă de a învinge pandemia coronavirusului și de a traversa cu bine această perioadă dificilă pentru noi toți.

Succesul vaccinării populației este reconfirmat acum de noile măsuri de relaxare, intrate în vigoare începând cu 1 iulie a.c., în toate domeniile de activitate unde mai existau până acum restricții, cel puțin din punct de vedere numeric.

Cele mai importante dintre acestea sunt desfășurarea concertelor și a evenimentelor publice și private cu un număr mult mai mare de participanți decât până acum. Totodată, cluburile și restaurantele vor rămâne de acum deschise până la 2 noaptea.

De asemenea, foarte important pentru populația din zona rurală, vor fi redeschise târgurile, bâlciurile și talciocurile, oamenii din satele și comunele județului Mureș urmând să revină din nou la preocupările de dinaintea pandemiei.

În ceea ce privește competițiile sportive, acestea  se vor desfășura, atât în spațiile închise cât și în cele deschise, cu  50% spectatori din capacitatea spațiului, față de 25% cum era până acum.

Concertele, festivalurile publice și private și alte evenimente culturale organizate în aer liber se vor  putea desfășura cu peste 2.500 de participanți, cu asigurarea unei suprafețe de protecție de 1 metru pătrat pentru fiecare persoană.

Evenimentele private –  nunți și botezuri în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli, corturi de evenimente – vor avea loc acum cu maxim 150 de persoane în exterior sau maxim 100 în interior, față de 70 în exterior și 50 în interior cum era până joi. Reuniunile private din spațiile închise vor putea avea loc chiar cu participarea a 300 de oameni, în cazul în care sunt testate, vaccinate sau au trecut prin boală.

În cazul cursurilor de instruire și workshop-uri, precum și a conferințelor, vor putea participa maxim 150 de persoane în interior și maxim 200 în exterior.

Consider că noile măsuri de relaxare sunt rezultatul eficacității și predictibilității strategiei privind combaterea pandemiei a Guvernului Florin Cîțu. Sunt convins că avem nevoie în continuare de decizii pragmatice, viabile și concrete pentru a depăși efectele nefaste ale pandemiei asupra românilor, iar Executivul condus de Partidul Național Liberal va lua cele mai bune decizii în acest sens.

Deputat PNL Mureș,

Ervin MOLNAR

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button