Politică

Noul preşedinte al Parlamentului European este italianul David Sassoli

Noul preşedinte al Parlamentului European este italianul David-Maria Sassoli, ales cu puţin timp în urmă după al doilea tur de scrutin. Sassoli, care face parte din grupul socialiştilor, a fost sprijinit şi de grupul popularilor europeni.

David Sassoli a fost ales în cel de al doilea tur cu voturile la 345 de europarlamentari, fiind urmat la distanță mare de ceilalți trei candidați, cehul Jan Zahradil, care a fost propus de grupul conservatorilor și reformiștilor europeni, Ska Keller, sprijinită de verzi, și Sira Rego, de la Stânga Europeană Unită.

David Sassoli a pledat în discursul său inaugurat pentru întărirea rolului Parlamentul European, precum și pentru aprofundarea integrării statelor membre și o mai mare apropiere între cetățeni și instituțiile europene. El a observat că Europa este un spațiu al democrațiilor şi diversității, unde nu trebuie tolerate derapajele care să pună în pericol valorile europene.

Noul președinte al Parlamentului European a notat și că Parlamentul, alături de celelalte instituții europene, va trebui să răspundă la o serie de provocări ale lumii actuale, digitalizare, schimbările climatice, nevoia relansării modelului economic de creștere și a combaterii inechităților sociale.

În vârstă de 63 de ani, David Sassoli este de profesie jurnalist și a lucrat pentru mai multe publicații din Italia, precum și pentru Televiziunea Națională RAI. A intrat în politică spre sfârșitul anilor 2000, când s-a alăturat Partidului Democrat din Italia.

În 2009 a fost ales în Parlamentul European și a obținut noi mandate în 2014 și 2019.

În 2014 a fost ales și vicepreședinte al Parlamentului European responsabil pentru politica mediteraneană și buget.

The post Noul preşedinte al Parlamentului European este italianul David Sassoli appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Noul preşedinte al Parlamentului European este italianul David Sassoli

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button