Politică

PNL: PACHETUL DE LEGI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚEANULUI BLOCAT DE PSD

Partidul Național Liberal are soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea publică, propuse prin mai multe proiecte de lege depuse în Parlament, dar majoritatea PSD blochează adoptarea lor în regim de urgență.

Consilierul județean Ervin Molnar, președintele PNL Târgu Mureș a prezentat, într-o conferință de presă organizată joi, 26 septembrie, PACHETUL DE LEGI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚEANULUI AL PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL:

↗ Abrogarea Recursului Compensatoriu, adoptat de PSD, care a dus la eliberarea anticipată a infractorilor violenți – proiect de lege depus de #PNL în ianuarie 2019.

↗ Implementarea Sistemului „Alertă copil dispărut”, care reglementează difuzarea imediată către public a informațiilor privind disparițiile de copii – proiect de lege depus de PNL în august 2019.

↗ Înăsprirea pedepselor – închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită săvârșite în special asupra femeilor și copiilor – proiect de lege depus de PNL în august 2019.

↗ Implementarea sistemului de supraveghere cu brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență – proiect de lege PNL depus în 2015.

Propunerile legislative privind recursul compensatoriu și revizuirea Constituției aflate la comisia juridică trebuie adoptate de urgență pentru că recursul compensatoriu a întors în stradă 20 000 infractori periculoși, în mai puțin de doi ani. “PNL va cere dezbaterea în plen, fără raport, a proiectului privind abrogarea recursului compensatoriu. Vrem ca legea să fie dezbătută în plen și adoptată, este inadmisibil ca, din cauza iresponsabilității parlamentarilor PSD din comisie, legea să producă în continuare efecte, în fiecare zi”, a declarat Ervin Molnar.

Președintele PNL Târgu Mureș a amintit că PNL a depus o inițiativă legislativă de implementare a unui sistem “Alertă Copil”, care reglementează difuzarea către public a informațiilor privind disparițiile de copii, dar și colectarea și cercetarea informațiilor primite de la cetățeni, în astfel de cazuri.  

Odată cu tragedia de la Caracal, a ieșit la iveală gradul de incompetență pe care PSD l-a adus în instituțiile menite să apere siguranța cetățeanului, prin politizare și nepotisme, a precizat Ervin Molnar.

(Material de publicitate/promovare electorală comandat de Partidul Național Liberal)


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: PNL: PACHETUL DE LEGI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚEANULUI BLOCAT DE PSD

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button