Politică

Prefectura Mureș cere bani de la Guvern pentru localitățile lovite de inundații

Instituția Prefectului – Județul Mureș a înaintat un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea sumei de 10.048,1 mii lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, bugetelor locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Mureş, pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse în anul 2019, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Biroul de presă al Instituției Prefectului din județul Mureș.

„Am urgentat procedurile de întocmire a tuturor documentațiilor care stau la baza acestui proiect de Hotărâre de Guvern, pentru că vorbim de cetățeni a căror viață a fost afectată ca urmare a pagubelor produse de fenomene meteorologice şi hidrologice, iar orice zi de întârziere aduce, pentru ei, noi și noi probleme. Am solicitat, pentru județul Mureș, alocarea unei sume de peste 10 milioane de lei. Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost semnat și de Consiliul Județean Mureș,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, citat în comunicatul menționat.

Potrivit aceluiași document, ploile abundente din luna mai a acestui an au determinat scurgeri de pe versanţi, formarea de viituri pe pâraie și râuri mici, creşteri semnificative de niveluri şi debite cu depășirea cotelor de apărare pe unele secțiuni și depășirea capacității de transport a șanțurilor pluviale, în urma cărora s-au produs inundaţii prin revărsări ale cursurilor de apă care au afectat 120 de gospodării, 60 de kilometri de drumuri comunale, 86 de kilometri de drumuri de exploatare, 15 poduri, 48 de podețe, 2 obiective socio-economice și administrative, 2.021 de hectare de teren agricol, 94 de hectare de pășuni și fânațe, 189 de grădini, 106 fântâni. Totodată, au fost afectate și construcții hidrotehnice, la Sânpaul, Luduș, Brâncovenești, Bistra și Tîrgu-Mureș.

Sumele vor fi alocate către ordonatorii principali de credite şi utilizarea lor se va face conform prevederilor legale, subliniază reprezentanții Prefecturii Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Prefectura Mureș cere bani de la Guvern pentru localitățile lovite de inundații

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button