PSD-ALDE au lăsat Târgu Mureșul fără centură de ocolire

PSD ALDE au lasat Targu Mures ul fara centura de ocolire

Șantierul Centurii de ocolire a Târgu Mureșului a fost inaugurat în octombrie 2014, chiar de Victor Ponta, pe atunci premier și candidat la alegerile prezidențiale. Alături de Ponta au fost prezenți la inaugurare Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier şi miniştrii Ioan Rus şi Mircea Duşa, actualul prefect al județului Mureș, însoțiți de președintele PSD Mureș, Vasile Gliga.

Aflat în plină campanie electorală, Ponta primea atunci asigurări de la șeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Ştefan Neaga, că centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureş se va putea construi într-un an şi nu în doi, urmând să fie gata până în 31 decembrie 2015 (!), mai ales că exista finanțare 100% pentru acest proiect. Contractul inițial de execuție a Centurii a fost semnat la o valoare de 134,7 milioane lei, pentru realizarea unui drum de ocolire în lungime de 11,643 kilometri.

Acesta a fost însă reziliat pe cale amiabilă, conform CNAIR, care precizează că s-a luat decizia rezilierii amiabile “deoarece ritmul scăzut de execuție nu poate fi imputat exclusiv firmei constructoare, pentru că aceasta a executat proiectul pus la dispoziție de beneficiar.”

În acest moment, NU EXISTĂ un termen stabilit pentru reluarea licitației și cu atât mai puțin a lucrărilor.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.