Politică

Soluție definitivă în cazul suspendării Ordinului de prefect care îl vizează pe consilierul local Vasile Miculi

Curtea de Apel Tîrgu-Mureș a tranșat astăzi definitiv problema suspendării Ordinului de Prefect privind încetarea mandatului de consilier local în cazul lui Vasile Miculi. Astfel, Ordinul emis la începutul lunii martie de prefectul Mircea Dușa rămâne suspendat, iar Vasile Miculi este în continuare consilier local până la soluționarea definitivă, pe fond a procesului. Soluția pe scurt, așa cum apare ea postată în urmă cu câteva minute pe www.portal.just.ro: „Respinge ca neîntemeiat recursul formulat de PREFECTUL JUDEŢULUI MUREŞ (cu sediul), împotriva sentinţei civile nr.172/09.04.2019, pronunţată de Tribunalul Mureş, în dosarulnr.614/102/2019. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la data de 4.06.2019”.

Precizăm că în judecata pe fond, prima instanță i-a dat deja câștig de cauză și a anulat Ordinul de prefect în cazul lui Radu Todoran, iar acțiunea formulată de Vasile Miculi are primul termen pe fond stabilit pentru mâine, dată la care nu este exclus ca instanța de judecată să se și pronunțe. Tot în iunie au termen și celelalte două procese, pe fond, dar tot acum se vor judeca și celelalte trei recursuri formulate de Instituția Prefectului Județului Mureș după ce Tribunalul Mureș a decis să suspende toate ordinele emise de prefect după excluderea celor cinci consilieri locali din PNL Mureș.

Reamintim că PNL Mureș i-a exclus din partid pe Dumitru Matei, Pavel Dumitru, Radu Todoran, Vasile Miculi și Călin Moldovan după un vot exercitat în CL Tîrgu-Mureș de aceștia altfel decât s-a hotărât în forurile de conducere ale PNL Mureș. Cu excepțuia lui Pavel Dumitru, ceilalți patru au contestat în instanță atât deciziile de excludere din partid, cât și ordinele de prefect prin care au fost vacantate posturile de consilier local. Pavel Dumitru a devenit între timp membru ALDE și șef al Zoo Tîrgu-Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Soluție definitivă în cazul suspendării Ordinului de prefect care îl vizează pe consilierul local Vasile Miculi

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button