Politică

TRANSFER DE SEDIU – PNL Reghin se mută în Casa Pionerilor

SEDIU DE PARTID. PNL Reghin se mută dintr-un demisol insalubru în fosta Casă a Pionerilor. Nu-ncepeți cu bancurile și nici să fredonați “Flutură în vânt, zălog și legământ, / Întâiul meu cuvânt de pionier”, pentru că, spre deosebire de alte orașe unde politicienii au grijă unii de alții (pe principiul că azi unul e la putere, mâine celălalt), în Reghin, sediul liberalilor era într-un demisol de pe strada Spitalului (la nr. 8, pentru statisticieni).

 

… adică, nu-i ca pretutindeni, își dau la gioale politicienii-concetățeni (nici nu vreau să mă gândesc unde-i mută pe pesediști în cazul în care ajung ei jupânii orașului). În fine, nu-i esențial asta, să revenim la sediul PNL Reghin. Legea zice că autoritatea publică locală (Primăria) poate (adică, dacă are și vrea) să ofere un spațiu partidelor politice locale pentru a-l folosi ca sediu.

 

Numai că acest sediu (practic, o încăpere) al PNL Reghin era, de fapt, o magherniță a RACL-ului, atât de prăpădită că-n primăvara anului 2016 liberalii au spus că ei nu mai plătesc nicio chirie, că oricum n-au cum să-l folosească, iar conducerea RAGCL a consemnat că e de acord, în condițiile în care “spațiul e impropriu și inutilizabil”. Acum, beneficiind de eliberarea spațiului de pe strada Mihai Eminescu nr. 12 (fosta stradă 2 Octombrie din perioada comunistă), folosit de Grădinița nr. 5 cu program prelungit, PNL Reghin se va muta în fosta Casă a Pionierilor. În locul grădiniței.

 

Nu vă gândiți acum că primarul PSD (Maria Precup) le-a dat dușmanilor politici vreo vilă (că doar dușmanului îi repartizezi ca sediu un demisol insalubru, doar așa, să nu spună nimeni că nu le-ai dat), ci le-a dat un spațiu în funcție de „importanța” pe care o are PNL în Reghin (3 din 19 consilieri locali), cât să-și țină profesorul Claudiu Gabriel Bîndilă (președintele PNL Reghin, foto mic dreapta) întrunirile de partid, să aibă unde să primească un fax (c-am înțeles că în mileniul III doar partidele politice, Poliția și Poșta mai primesc faxuri).

 

Așadar, e vorba de un spațiu de 30 de metri pătrați, practic un antreu, un birou ș-o toaletă). Dar, parafrazându-l pe (Neil) Armstrong, față de demisolul de pe strada Spitalului, garsoniera din Casa Pionierilor e un salt uriaș pentru omenire. V-am zis asta pentru că m-am gândit că dacă aveți drum pe acolo, poate nu mergeți cu mâna goală și le duceți un ficus, un bonsai, ceva… de casă nouă. Să fie primit!

 

Cătălin VISCHI


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: TRANSFER DE SEDIU – PNL Reghin se mută în Casa Pionerilor

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button