Politică

UDMR cere demisia premierului Dăncilă și va susține un Guvern de coaliție

Decizia ALDE de ieri de a ieși de la guvernare a determinat forțele politice să se regrupeze.

UDMR a decis că va intra în opoziție, fără a participa la guvernare, dar va păstra căi de comunicare cu toate forțele politice românești, a declarat pentru Radio Tg.Mureș liderul deputaților UDMR, Korodi Attila:

UDMR a decis că va intra în opoziție, asta însemnând că nu vom colabora în niciun caz cu actuala coaliție de guvernare. Am votat în iunie moțiunea de cenzură și este normal, acum când ALDE își retrage sprijinul politic pentru guvern, și dacă se depune moțiune de cenzură, să votăm și această moțiune. Normal ar fi ca premierul să-și dea demisia și Guvernul să se retragă. Vom sprijini să se coaguleze un guvern în jurul PNL, dar noi nu vom intra la guvernare.

În principiu, spune Korodi Attila, Uniunea va susține un guvern al opoziției, pentru a asigura continuitatea deciziilor administrative, inclusiv alegerile pentru președintele României, până la alegerile generale și locale de anul viitor.

Toate aceste decizii vor fi validate vineri, 30 august , când e programată ședința trimestrială a Consiliului Reprezentanților Unionali, care va avea loc la Tg. Mureș.

Tot atunci va fi desemnat candidatul Uniunii la alegerile prezidențiale și se va vota președintele executiv al UDMR pentru un mandat de 4 ani:

Revine liderul deputatilor, Korodi Attila:

Din discuția cu colegii, susținem ca președintele Uniunii, domnul Kelemen să preia această responsabilitate, de a fi candidat UDMR la alegerile prezidențiale. Și totodată, la propunerea președintelui Uniunii, se va vota persoana care va fi președintele executiv, în persoana domnului Balint Porcsalmi.

Consiliului Reprezentanților Unionali se reunește vineri, la Palatul Culturii din Tg.Mureș.

Valeriu Russu

The post UDMR cere demisia premierului Dăncilă și va susține un Guvern de coaliție appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UDMR cere demisia premierului Dăncilă și va susține un Guvern de coaliție

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button