Politică

UPDATE: Ministrul de externe îi solicită preşedintelui rechemarea în ţară a ambasadorului României în SUA

UPDATE ora 17,30: Iohannis, despre rechemarea ambasadorului George Maior: Voi lua o decizie după summitul de la Sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va lua o decizie în privinţa ambasadorului României în SUA, George Maior, după summitul UE de la Sibiu.
Propunerea Ministerului Afacerilor Externe de rechemare a ambasadorului României în SUA, George Maior, a venit după analiza mandatului diplomatului, ale cărui acţiuni ‘nu îi mai permit să promoveze în mod credibil interesele României în Statele Unite ale Americii’ arată un comunicat al MAE.
În conformitate cu legislaţia şi practica în domeniu, preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României în străinătate.

********

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, îi solicită preşedintelui României, Klaus Iohannis, să-l recheme pe ambasadorul ţării noastre în Statele Unite ale Americii, George Maior.
Anunţul a fost făcut astăzi de ministru la un post de televiziune. Solicitarea nu a ajuns încă la Palatul Cotroceni.
Anterior, Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii a emis un raport în care George Maior acesta era acuzat că ar fi făcut poliţie politică pe vremea când era director al SRI, înainte de numirea în funcţia de ambasador la Washington.

The post UPDATE: Ministrul de externe îi solicită preşedintelui rechemarea în ţară a ambasadorului României în SUA appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE: Ministrul de externe îi solicită preşedintelui rechemarea în ţară a ambasadorului României în SUA

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button