Sănătate

Aparatul de Radioterapie al Spitalului Clinic Județean Mureș nu mai funcționează

Aparatul destinat bolnavilor cu afecțiuni canceroase a fost oprit la sfârșitul săptămânii trecute, după ce operatorul a observant mai multe defecțiuni la elementele componente.
Spitalul a început deja procedurile pentru reparația aparatului, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, Gall Bolgarka:

Începând de vineri a fost oprită activitatea serviciilor de radioterapie din cadrul Clinicii oncologie din cauza unor defecțiuni apărute la câteva componente principale ale aparatului de radioterapie din dotarea Spitalului Clinic Județean Mureș; defecțiuni datorate gradului de uzură ale acestui aparat, având 18 ani vechime.

Spitalul le recomandă bolnavilor să se adreseze cât mai repede medicilor curanți, care îi vor îndruma spre alte aparate funcționale, în funcție de urgența investigației.
Revine Gall Bolgarka:

Ne cerem scuze pentru disconfortul și neplăcerile create pacienților și totodată îi informăm că depunem eforturi pentru remedierea situației în cel mai scurt timp. În acest sens, recomandăm pacienților de a lua legătura cu medicii curanți în vederea obținerii sfaturilor și recomandărilor de specialitate.

Reamintim că la Spitalul Clinic Județean Mureș sunt în plină desfășurare lucrările la un buncăr care va găzdui un nou aparat de radioterapie pentru bolnavii internați la Oncologie.

Raluca Creț

The post Aparatul de Radioterapie al Spitalului Clinic Județean Mureș nu mai funcționează appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Aparatul de Radioterapie al Spitalului Clinic Județean Mureș nu mai funcționează

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button