Aprovizionarea cu vaccinul Tetraxim pentru copiii de 6 ani, întârziată cu o lună

aprovizionarea cu vaccinul tetraxim pentru copiii de 6 ani intarziata cu o luna

La Direcția de Sănătate Publică Mureș mai sunt doar 7 doze în depozit, iar la medicii de familie mai sunt câteva sute de doze neutilizate.
Până în 30 iulie trebuia să sosească o nouă cantitate de vaccin, însă Ministerul Sănătății a amânat termenul de aprovizionare până la o dată nespecificată.
Medicii de familie care și-au epuizat cantitățile de vaccin pot solicita noi cantități prin redistribuire, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș directorul DSP Mureș, dr. Iuliu Moldovan:

La noi, la DSP sunt 7 doze și 693 în teritoriu, al medicii de familie, și mai așteptăm să primim de la Ministerul Sănătății. Problema e la nivel de țară. Noi nu ne putem plânge că nu au fost, dovadă că mai este în teritoriu încă pentru o lună de zile. Noi monitorizăm cine administrează și cine nu, le dăm la alții (medici de familie), dacă e cazul.

Medicii specialiști spun că deocamdată situația nu este alarmantă deoarece recuperarea vaccinală se poate face în următoarele două luni.
Vaccinul Tetraxim, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive și a poliomielitei se administrează copiilor de vârsta de 6 ani.

Cristina Bulbescu

The post Aprovizionarea cu vaccinul Tetraxim pentru copiii de 6 ani, întârziată cu o lună appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Aprovizionarea cu vaccinul Tetraxim pentru copiii de 6 ani, întârziată cu o lună

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.