Concurs de manager anulat la Spitalul Județean Mureș

concurs de manager anulat la spitalul judetean mures

Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean Mureș a decis anularea concursului la care singurul candidat este actualul manager, dr. Ovidiu Gîrbovan, deoarece în anunț a fost trecută greșit data de efectuare a vizitei în spital a candidaților.

Eroarea a fost sesizată de Dragoș-Mihail Suciu, care, la rândul lui, a greșit data sesizării.
Consiliul de Administrație al Spitalului recunoaște, potrivit unui comunicat de presă, că eroarea privind data vizitei candidaților în spital nu era susceptibilă a leza interesele potențialilor participanți la concurs.
Totuși, concursul a fost anulat și va fi reluat, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mureș, Gall Boglarka:

Consiliul de Administrație a Spitalului Județean Mureș anunță decizia de anulare a concursului aflat în derulare pentru ocuparea postului de manager luată în ședință din data de 07.08.2019 și își exprimă regretul față de situația creată dintr-o eroare de redactare privind data stabilită pentru efectuarea vizitei în spital – ca facilitate facultativă asigurată de unitatea sanitară celor interesați să participe la concurs, respectiv 07.08.2019 în loc de 08.07.2019. Va fi organizat un nou concurs dar date exacte când va fi nu știu.

Am solicitat un punct de vedere și din partea Consiliului de Administrație privind decizia anulării concursului la Spitalul Județean, însă n-am primit răspuns favorabil.
Acest incident nu afectează activitatea și proiectele spitalului, spune directorul interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gârbovan, singurul candidat în concurs.
Problema este însă una de imagine, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, dr. Ovidiu Gîrbovan:

Sigur că este o afectare de imagine a instituției, a mea personală, cu toate că n-am făcut nici o șmecherie … mare sau mică, nu știu care sunt gradele acestei șmecherii… Proiectul este public, toate lucrurile au fost în termene, cine avea de contestat putea să conteste în termenele legale. Dacă Consiliul de Administrație a considerat că trebuie anulat (concursul) pentru transparență și corectitudine deplină, mp supun deciziei. Voi participa în următoarea etapă pentru că eu cred în proiectele pe care le-am început și vreau să le duc la capăt.

În comunicatului remis de Consiliul de Administrație al Spitalului se mai arată faptul că petentul Dragoș-Mihail Suciu, cel care a formulat sesizarea, a făcut aceeași greșeală, datând petiția sa cu 06.05.2019 față de 06.08.2019.

Cristina Bulbescu

The post Concurs de manager anulat la Spitalul Județean Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Concurs de manager anulat la Spitalul Județean Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.