Sănătate

DISTINCȚIE – Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler pentru Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş

APRECIERE. Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a unor instituţii din domeniul medical.

 

Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş i-a fost conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler. IUBCvT (manager dr. Klara Brînzaniuc, director medical dr. Mariana Ciorba) poartă această denumire din anul 2002 (prin transformarea Centrului de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureş).

 

La 1 mai 2005 în structura Institutului se înființează Secţia Clinică de Chirurgie Cardiacă pediatrică, la conducerea căreia este numit şef lucrări dr. Suciu Horaţiu, medic primar chirurgie cardiacă, iar în decembrie 2005, în cadrul IUBCvT, se inaugurează primul Centru Cardiovascular Pediatric din România.

 

Andrada VLAS


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: DISTINCȚIE – Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler pentru Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button