Sănătate

Manager SCJ Mureș: Toată psihiatria din România ar trebui resetată

Comisiile de specialitate din Ministerul Sănătății ar trebui să decidă o modernizare completă a spitalelor de psihiatrie, crede managerul Spitalului Clinic Județean din Târgu-Mureș, dr. Ovidiu Gârbovan.

Potrivit acestuia, atât dotările cât și circuitele medicale sunt vechi de 30 de ani:

Ar trebui la nivel național, comisiile de specialitate să modernizeze toate psihiatriile din țară pentru că ele au rămas la nivelul anilor ‘80. Nu s-au modernizat în ceea ce privește structura, condițiile… O clinică modernă trebuie să aibă alte condiții. Nu este un spital, pur și simplu. Este un pacient special care trebuie să aibă condiții speciale. Pentru a le aduce la un standard european, trebuie investiții foarte mari: pereți din cauciuc, anumite dispozitive pe care încă nu le avem… și așa mai departe. Deci, trebuie resetată toată psihiatria în România.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat astăzi, că vor fi efectuate controale la toate spitalele de psihiatrie din țară și mai ales la unitățile care au incluse compartimente de măsuri de siguranță.
Ministrul Sănătății a mai anunțat că directorul Spitalului de Psihiatrie din Săpoca și-a dat demisia după ce i-a fost prezentat raportul anchetei efectuate de Ministerul Sănătății cu privire la tragedia provocată de bărbatul de 38 de ani internat cu sevraj etilic.

Cristina Bulbescu

The post Manager SCJ Mureș: Toată psihiatria din România ar trebui resetată appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Manager SCJ Mureș: Toată psihiatria din România ar trebui resetată

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button