Sănătate

Peste 25 milioane de lei investiți anul acesta la Spitalul Județean Mureș

Câteva zeci de echipamente medicale au fost achiziționate anul acesta pentru dotarea clinicilor Spitalului Clinic Județean Mureș, dintre care unele sunt de mare performanță fiind de ultimă generație.

La acestea se adaugă o serie de lucrări de modernizare a clădirilor spitalicești și de investiții în infrastructura medicală.

Cea mai semnificativă dintre ele, în valoare de șase milioane de lei, este proiectarea și execuția buncărului oncologic și a laboratorului de radioterapie, lucrări realizate în proporție de peste 50% în momentul de față.

De asemenea, o bună parte dintre aparaturi au fost deja instalate, a precizat managerul interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gîrbovan:

Ceea ce s-a realizat până acum este achiziția unor aparaturi de înaltă performanță și vă rog să subliniați aparatura de la Clinica de Gastroenterologie, un video-colonoscop și gastroscop, aparatura din cadrul Clinicii de Chirurgie, niște platforme electro-chirurgicale, laparoscop și va veni un laparoscop 3D care va funcționa pentru ganglionul santinelă și este un aparat special în ceea ce privește diagnosticul dar și tratamentul cancerului de sân. Totodată, mai e aparatura de endourologie joasă. Liniile de sterilizare funcționează la ora actuală … (în mai multe clinici).

Valoarea totală a investițiilor depășește 25,5 milioane de lei dintre care peste 10 milioane de lei este contribuția Consiliului Județean Mureș, spune președintele instituției Peter Ferenc:

Anul acesta, atât Guvernul României consideră o prioritate investițiile în Sănătate, cât și Consiliul Județean, în așa fel lista de aparatură este destul de lungă. Sunt investiții la Oncologie, Urologie, Interne, Ortopedie, Ginecologie, peste tot au fost și vor fi în continuare achiziționate aparatură de înaltă performanță. Este important pentru noi ca acest spital județean să funcționeze în condiții cât mai bune. Aici (în acest sector), niciodată nu poți să faci destul…

Aportul Ministerului Sănătății la achiziția aparaturilor medicale de la Târgu-Mureș depășește 10 milioane de lei la care se adaugă aproape 5 milioane de lei din fondurile proprii ale Spitalul Județean Mureș.

Cristina Bulbescu

The post Peste 25 milioane de lei investiți anul acesta la Spitalul Județean Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 25 milioane de lei investiți anul acesta la Spitalul Județean Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button