Vaccinarea HPV va fi reluată curând

vaccinarea hpv va fi reluata curand

Ministerul Sănătății va relua Programul Național de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, prin urmare a solicitat DSP-urilor din țară să facă necesarul de doze de vaccinuri HPV la nivelul fiecărui județ.

DSP Mureș a trimis tuturor medicilor de familie solicitarea de a face o situație până în data de 15 iunie.

Achiziția vaccinului este în curs de derulare și se așteaptă ca în circa două luni acestea să fie distribuite deja medicilor, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Gabiela Uifălean:

Noi am solicitat tuturor medicilor de familie necesarul de vaccin care în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătății reprezintă, de fapt, catagrafia tuturor fetelor care la data solicitării se încadrează în grupa de vârstă de 11-14 ani. Vaccinarea se va face cu produsul Gardasil care este singurul autorizat pentru vaccinare împotriva infecției cu HPV și recomandăm în acest sens tuturor părinților care doresc vaccinarea să se adreseze medicilor de familie pentru înregistrare și solicitarea vaccinului necesar.

Medicii de familie mureșeni spun că au început deja să întrebe părinții dacă doresc să-și vaccineze fetițele iar până acum nu au primit refuzuri.

Elen Crăciun, medic de familie:

Deocamdată facem discuțiile cu părinții, facem catagrafierea și trebuie să avem din partea părinților solicitări scrise. Am solicitat cu o parte dintre părinți și sunt deschiși la vaccinare. Deocamdată n-am avut nici un refuz. Dar ei trebuie să-și facă o solicitare scrisă. Au fost doar discuții telefonice pentru că până contactezi câteva zeci de copii, durează. Noi, deabia suntem în faza de contactare a părinților.

Medicii de familie spun că în ultimii ani, mai mulți părinți din listele lor de pacienți au cumpărat din farmacii vaccinul împotriva Virusului Papilloma Uman pentru fetițe lor.

Pentru fetele cu vârsta până în 14 ani sunt necesare două doze pentru imunizare iar pentru cele peste 14 ani, sunt necesare 3 doze ce vor fi administrate într-un interval de 6 luni.

Cristina Bulbescu

The post Vaccinarea HPV va fi reluată curând appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Vaccinarea HPV va fi reluată curând

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.