Acţiune de promovare a limbii rromani

actiune de promovare a limbii rromani

Preşedintele Asociaţiei Divers, Maria Korek, a anunţat, zilele trecute, că elevii de la Şcoala Gimnazială “Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureş au participat la o acţiune de promovare a limbii rromani menită să crească stima de sine a copiilor de etnie romă, în cadrul manifestărilor prilejuite de “Ziua Limbii Rromani”, la împlinirea a 27 de ani de la lansarea în premieră naţională, la Târgu-Mureş, a primului dicţionar de limba rromani, informează www.agerpres.ro.
“Organizatorii – Asociaţia Divers, Şcoala Gimnazială “Sfântu Gheorghe” şi Primăria Sângeorgiu de Mureş – şi-au propus să promoveze limba rromani în rândul copiilor de etnie romă cu scopul creşterii stimei de sine. În cadrul activităţii un grup de copii care învaţă limba rromani au prezentat poezii şi cântece în limba rromani, respectiv au participat la un joc-concurs de interpretare text în limba rromani. La eveniment au participat membri ai familiilor copiilor şi cadre didactice şi experţi implicaţi în proiect”, a arătat Maria Korek, citată de Agerpres.
Potrivit www.agerpres.ro, preşedintele Asociaţiei Divers a arătat că activitatea a fost organizată în cadrul Proiectului “O şansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureş”, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, cu un buget total de 15,1 milioane de lei din care 12,8 milioane de lei lei provin din Fondul Uniunii Europene, 2,1 milioane de lei lei din bugetul naţional, iar 150.554 de lei reprezintă cofinanţarea Primăriei Sângeorgiu de Mureş.

(Redacţia)

Post-ul Acţiune de promovare a limbii rromani apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Acţiune de promovare a limbii rromani

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.