Social

Antalya este destinația preferată a ardelenilor în această vară

Peste 30 de zboruri săptămânale sunt programate din Transilvania către Antalya în acest sezon estival, dintre care 60% sunt din Cluj.
Prețurile au crescut cu aproape 5% față de anul trecut deoarece a revenit în forță piața turistică rusă.
Sejururile din această lună ajung la 450 de euro de persoană iar în plin sezon chiar și la peste 650 de euro, la hoteluri de 5 stele și ultra all inclusive.
Cei care preferă să ajungă în vacanță cu avionul aleg și insula grecească Creta, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș directorul de dezvoltare al unui mare touroperator, Rodin Malcea:

Antalya este destinația cea care merge cel mai bine de pe toate orașele din Transilvania. Sunt 19 zboruri de pe Cluj, 3 zboruri de pe Târgu-Mureș, 5 zboruri de pe Oradea, 3 zboruri de pe Baia Mare, 3 zboruri de pe Sibiu. Asta numai pentru Antalya, și asta pentru că este produsul cu raportul calitate/preț cel mai bun. Sunt hoteluri foarte bune, este o plajă foarte bună, apă caldă și în general hoteluri mai noi cu camere mai mari care permit cazarea a doi adulți cu doi sau chiar trei copii. A doua opțiune este Creta. Deci, avionul de Creta de pe Cluj are un grad de ocupare de 95%, în momentul de față.

Litoralul Mării Negre rămâne, și în acest an, principala opțiune pentru cei care preferă transfer cu autoturismul propriu, spune specialistul în turism Rodin Malcea:

Cu transfer individual, principala destinație, după litoralul românesc, este litoralul bulgăresc. În principal, sunt stațiunile din sudul litoralului nostru, dar Mamaia destul de puțin pentru că prețurile sunt mari dar stațiunile din sud merg foarte bine li litoralul românesc. De asemenea, Croația mai merge și mai avem, ceva clienți pe Muntenegru. Față de anul trecut, prețurile sunt puțin mai mari pentru că cererea este foarte mare, nu numai din partea turiștilor români ci din partea tuturor turiștilor.

Au crescut și prețurile pe intern din cauza tichetelor de vacanță. Totuși, circa 90% din unitățile de cazare de pe litoralul românesc sunt ocupate pentru tot sezonul.

Cristina Bulbescu

The post Antalya este destinația preferată a ardelenilor în această vară appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Antalya este destinația preferată a ardelenilor în această vară

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button